bonnaliv

Alla inlägg under december 2012

Av Cicci & Ebbe - 16 december 2012 21:57

Av Cicci & Ebbe - 16 december 2012 21:41

Jaha jag vet ju inte hur mycket ni väntat på en skala att få uppdatering här men nu kommer hela dagen i ett svep :D TANKEN var god o tilltalande idag , det va bestämt att ta Cissan men vi valde att försöka få med oss Anki ut ändå o åkte dit i morse :) . Slutade med att jag blev kvar typ hela dagen med lilla o gubben tog sitt arbetspass emellan med . Massa Goa skratt blev det måste jag säga o även nytta gjort då JAG skrev mail till Cissans ägare o sa upp foderavtalet i ankis namn. Ja ibland Så känner man att man måste o att det är rätt , för alla inblandade .... Gjort är gjort så nu får Anki ta samtalet med henne o för hennes bästa så är det bara att säga rakt ut att cissan är utanför hennes kontroll på alla plan nu mera . Hon behöver väll boxen bättre till någon hon vågar närma sig o som hon fastnar för . Har blivit lite fix med skallen idag med då Anki plattade ut mitt hår :O o det är möe längre än va jag trodde :D .
Väl hemma igen fick jag besked om Att mafra har lämnat :( , älskade vän... Förståndiga kille !! ( gubbe) . Gör ont i mig att veta men ändå va han vild o nu är han åter vild o fri i skogarna , ängarna igen . <3 Kan ju va så att till våren kommer små mafra-småttingar ut här på gården :D
Jag håller väll tummarna för det men samtidigt inte :P ! Jaha så nu till nästa händelse :( .. Gizmo har nu flyttat ... Tungt i hjärtat då jag fick honom när lilla va bebis men även där så söker jag ett fungerande liv åt honom då han skriker efter ALL uppmärksamhet. Kommer ju få träffa honom flera gånger om året men ändå :( , han va min lille gizze-Nisse!! Han är inte MIN längre :(.
Tänk att hela dagen har gått förbi o jag har suttit ( ordagrant ) på röven , på en stol hela dagen . Druckit kaffe o gården har skött sig självt ;) Ne fan heller , gubben va ju hemma innan jobbet o efter o kissa hundar mm ( det som behövdes ) .
Just nu sitter jag åter igen på röven fast denna gång på bänken vid matbordet ( mellanrummet) . Lyssnar på Oskar o Max som brötar o grejar med matskålen . Ensam o tänkande på alla människor o djur som kommit o gått i ens liv . Speciella minnen ... Speciella ansikten ... Tragiska tanke! Tänk att det gått flera dagar nu o vi som är vana att I o K ringer DAGLIGEN ... Börjar undra om något kanske hänt? Något är fel? Konstigt är det!! Jaha o helgen är över :/ , i morgon då måndag :S . Finns det någon som ser fram mot den? Här är morgondagen = stress o press o oro med tårar o saknad som kommer bli starkare från dag till dag , hela julhelgen. Hur jag än försöker se allt glatt , tänka positivt så är det svårt nu mera att stänga ute SANNINGEN. Ja detta ska inte bli ett snyftinlägg så jag avbryter det här o fortsätter med ...att svära ve o förbannelse .. Julkorten kommer sent detta året :/ . Självklart har jag mig glömska skalle glömt av dem helt . Jaja ... Bättre sent än aldrig eller va sägs det?!
Mailar med henne som tog över mafra o det blir bara tyngre o tyngre :(
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 16 december 2012 19:20

Idag fick jag medelat att vår älskade mafra lämnat , hade canser i hela kroppen :( .
Vet inte om man ska tro det men man måste väll då man får mail om det. :(
R.i.p älskade mafra , åter är han fri o vild i hästarnas himel.

Av Cicci & Ebbe - 16 december 2012 01:10

Hahahah aaaa va trodde ni detta inlägg skulle handla om ;) :P
Det är inte alltid en dans på rosor o enbart sött med valpar måste jag säga :) . När man lägger sig o sluter ögonen så börjar det pipa o gnällas i lådan :/ kan bli galen för mindre o trött är man med . Finns massa ljud jag kan somna till men inte detta gälla gnällande . Många klagar på snarkningar .. Mamma tex , hon Vägrar sova i samma rum som farsan :O o det skyller hon på att han snarkar så taket lyfter . Fast konstigt nog så många äldre jag känner väljer att ha eget sovrum när de kommit upp i ålder :S Kan någon förklara varför ? Alltså jag är sån som måste ha ljud omkring mig för att kunna sova :D ( Oki ni vet ett ljud jag inte vill ha) o är det för tyst så kan jag inte sova. Fläktar , dammsugare ... TORKRUM tex är bra sömnmedel på mig :D värme o brusande , dånande .. Nu undrar ni nog om TORKRUM hahahah låt mig säga så här :). När jag va yngre :P så la jag mig alltid i torkrummet när vi tvätta på nätterna åt morfar , galen ... Aa lite men wow va gott jag sov ! Går inte in mer på det utan det får förbli en del som är oförklarad här på bloggen ;) . Hur funkar ni ? Ska det va ljud , tyst , varm , kallt??? Gubben o jag tex krockar totalt där :) , jag vill ha varmt o ljud o han vill ha kyligt o tyst . Alla är vi olika o som jag tror eller ser så är min lilla en blandning , somnat till ljud men värme Hahaha neeeee . Tänker på de som sover med öronploppar :/ där måste det va extremt illa eller är det bara en bortförklaring för att inte väckas på morgonen av ljuden som är i städer , hem med barn mm? :P Man kanske skyller på det ;) ( ja ljudkänsligheten ) .
Men vet ni va ?? Nu har valpen/ valparna tystnat så nu kan jag försöka återgå till att försöka somna med snusningar Brevid av förkyld liten med små snark o värmefläktens brusande :D underbart att slappna av till
God natt alla
KramC

Av Cicci & Ebbe - 15 december 2012 20:42

Ja visst ska det va typiskt när allt väl ska komma igång :/ ... Planen med cissan , ut o handla inför julen .... Ja då blir lilla SJUK :( . Har väll tyckt att hon varit lite väl rosig om kinderna de 2 sista dagarna o snuvan kom igår . Ikväll har jag en alldelses rödblommig tjej , hes o trött :(
Om dessa basiller bara ville va vänliga o DRA då de inte blivit inbjudna ! Häxbrygden är ju ganska körd där för hahahaha hon skulle inte ens svälja det :P. Jaha ... En sjuk dotter sista veckan innan HELGEN med då. Kunde inte blivit sämre !! ( men nu ska jag inte skriva så för då händer väll säkert något mer) förbannande skiiiiiiiiiiit!!! Min lilla gumma ... :( tycker så synd om henne! Skulle mer än gärna byta om det gick , är ju inte precis så man kan vräka basillerna o ge dem ny "adress" men fan kom på hela den grejen med den egenligen? Utrota de som allt annat som utrotas omkring en :P . Hahahaha... Skämt o sido men sjukan borde hålla sig på mils avstånd från min lilla tjej är en sak som e säkert . ( slår näven i bordet) ;)

Jaha klockan har precis hoppat 5 min över halv 9 o mina 2 sover redan ( lillan sen kl 7) Gubben kände väll att han ville vakna lite utsövd till morgondagen då jobb vankas igen :) . Sen SKA vi fixa granen , cissan o förhoppningsvis komma ut o handla lite med :D Bakandet blir i morgon istället :)
O va gör jag då? Inte möe!!! Sitter o hänger o funderar på att se några delar till av Bones , avnöta hela säsongen kanske ;) . Finns inte så mycket att hitta på just nu här :( Man skulle kunna (OM man hade lust att bli blöt om fötterna) gå ut till stallet o pyssla lite men känns inte så tilltalande . Ne jag har ju inte köpt stövlarna ÄN :/ ... Alltid är det något annat som jag prioriterar före !
Fast ja... Det kanske är det som gör mig till den jag e :) . Det viktigaste är inte mig själv utan djuren o familjen o det o det o det o det o det :P Hahaha..
Tarvlig kväll alla kända vänner , okända o ej ännu mötta vänner .
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 15 december 2012 19:17

I morgon har vi bestämt en del av dagen OM vädret tillåter vill säga :) håll tummarna för det ... Dagen då en på gården kommer att gilla timmarna ( några av dem som dagen är ) Cissans skor tas i morgon . Meningen va ju att Anki o gubben skulle tagit dem för ett par dagar sen men men o nu tog vi beslutet ändå att göra det då hennes hovar e i behov av lite vård , alltså verkning o så ska JAG ta ut henne o longera henne en BRA STUND! Så hon får ur energin som slår ut henne helt o hållet i normalt fungerande . Hon kunde bli en förbannat rolig ridhäst för den som har viljan o tiden att lägga då hon är så förbannat trevlig " normala fall " . Inget ont i henne i grund o botten :) . Man riktigt känner hennes energi när man ta i grimman o man känner hur hela hon skälver i kroppen då antagligen full av hopp för arbete . För arbete mina vänner är det sista hon är rädd för ! Hon har hela sitt liv framför sig o det är synd att hon ska behöva må som hon gör .... Så Aaa i morgon är dagen utsatt för Cissan - operation glädja häst !
Håll tummarna att vädret tillåter ...
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 15 december 2012 17:03

Jaha middag avklarad :) ( gubben gjorde en risgryta , inte risgryn som telen stavade innan ) , alla dessa MÅSTEN i vardagen :/ , tänk att det ska va så mycket att passa in för att man ska anses till den "normala" familjen... Livet är väll så mycket mer?
Sommaren är snart på ingång o då ändrar livet form o allt blir så mycket färggladare , varmare o vart man än ser finns idéer att fylla dagarna med :D Annat än detta innötta städande som går som på rutin o tråkig rutin med :P
Hoppas dagarna springer snabbt fram till våren :) .
Man ska väll ta det som det kommer men håll med om att vintern ändå kan kvitta? :P

Just nu är gubben ute o tar vännerna o jag är riktigt glad över Att få slippa i detta väder :P , tur att man har en gubben som tar vid där en Annas ork o lust sviker :P. Inte lika illa som vi fick höra här om dagen :O - att Det är för kallt för att ta hand om hästen ??? :O Den meningen är FÖEBJUDEN om man har häst tycker iallafall jag ... Sen är det väll upp till var o en men :S inte fasen kan man säga så för antingen MÅSTE jag eller gubben ( trotts väder o vind ) ge dem mat mm . Samma måsten gäller alla som har ansvar över djur som lever utanför ens egen dörr till hemmet.
Ne om man skulle ta o krypa ihop med lilla i soffan tills gubben kommer in? Snart ska här bakas Tekakor är planerat ;) men får väll se va som händer .
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 15 december 2012 13:35

Meningen va att gubben skulle till jobbet men bilen blev ståendes på vägen där han varken kom fram eller tillbaka :P , strax utanför gården :P ... Så långt han tog sig! Hahaha.. Ja det blir ju mera gubben för mig denna dagen :D ;) . Syrran o hennes gubbe(?) hade väll tänkt o komma o flytta bilarna han har här men frågan är om de ens kommer fram på vägen o tar han Naddis med i bilen en dag som denne så ska jag presonligen läxa upp han ! Det varnas ju inte för inget om att ge sig ut på vägarna ! Jag eldar som galet , ren bastu inne men idag klagar inte ens gubben över värmen! :) Då är det kallt ute :D . Nu är dagen kommen då vi är INSNÖADE !! Jippi .... Det värsta är att kylen skulle behöva fyllas innan detta skiten kom men Aaa inget o göra åt saken. Ska se om det finns så man kan baka bröd unde dagen .
Middag gör gubben en risgryns :O o fråga mig inte va det e :P , hans hopkok men oftast är det då det smakar som bäst .
Ne om man skulle dammuga då kanske ?! Har all tid i världen för hus o hem .... Något bra ska väll komma ut utav det :)
Kram C

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards