bonnaliv

Alla inlägg under januari 2013

Av Cicci & Ebbe - 24 januari 2013 18:29

Dagen har snurrat förbi i en bra takt :) från att arbetat jhon till att sen åka hem till syrran ett par timmar :P . Ibland behöver man en pause med :)
Idag har Poppe varit riktigt i arslet på jhon ( hingst som han e , dax o ta diamanterna kanske ). Som ni ser så har bloggen ändrat utseende en liten del igen :P ... Kändes rätt så! Bad syrran om hjälp :D .
Lillan fick sitt efterlängtade bad idag med när vi va där ... Hon vill passa på då hon har chansen :) . Stolt som attan över sovit ensam i natt så delar hon gärna info med alla hon möter. Uppmuntran är precis va som behövs o hon längtar nu faktiskt efter att få lägga sig i sin säng men ikväll slockna hon på soffan nyligen :S . Varit hemma hos K o I en sväng för det va något med skorstenen där så gubben har klättrat på tak o levt galet ;)

Äntligen hemma måste jag säga .. Borta bra men hemma bäst :D
I morgon är det dax att prova jhon från ryggen :) . ( antagligen, lite lätt ) . Får väl se vem som känner sig manad att ta klivet upp o jag kan nog redan vid tanken säga vem av de 2 som vill ta det . För mig spelar de ingen roll , bara min kille får komma igång o bli aktiverad. Själv så ska jag lägga tid på Pippi :D det är mitt hjärta det :)
Kanske longera henne lite ... Kanske en promenad igen?! Hur , återstår i morgon o se :D hon håller sina muskler bra o jag vill hålla dem med :)

Nu är gubben ute o sågar lite skit o elda ( ved) . Vännerna har fått va de behöver o woooow kan man ta kväll redan :O , vid denna tiden ?!

Idag har vi fått våra balar flyttade upp till stallet så nu kan man andas ut igen o le ... Nu klarar vi oss ett tag igen . Tack Rickard :D
Ps) bjuder på en galen bild sen förra(?) året .

Kram C

Av Cicci & Ebbe - 24 januari 2013 12:56

                         

Av Cicci & Ebbe - 24 januari 2013 10:59

Gjort nytta helt klart men ändå har jag lite ångest då jag inte hann med Pippi :( Hon ser inte ut att lida då hon stod i solen o gotta sig .
KramC

Av Cicci & Ebbe - 24 januari 2013 09:16

Allt fryser väldans snabbt :/ - 20 denna underbara soliga morgon :)
Snart ska vi efter kaffet ut o longera i snön i hagen
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 24 januari 2013 07:58

God morgon !
Inatt va våran säng mycket större helt plötsligt ;) men om jag fick känna av det e tveksamt :) då gubben bredde ut sig till Max . :D
Igår kväll så klippte vi navelsträngen :/ då lilla på egen fri vilja la Sig i SIN EGNA säng :). Samtidigt som jag va stolt som attan över min stjärna så oroade jag mig i smyg över hur vida jag skulle kunna sova eller inte utan henne vid mig.
Kl ringde som vanligt vid 7 här o där borta sov hon lugnt o stilla . :D En hel natt.... Det va längesen måste jag säga :) . Brukar komma tassande annars !

Jag bäddade nog för ensamheten själv då det va jag som ställde hennes säng vid fotänden av våran :) o spelade glad över det stora steget :D Jo visst är jag glad men tryggheten är då jag har henne nära .
Idag är Det en STOLT tjej som jag väcker .. Som sträcker på sig o säger att hon sovit gott i sin säng :D idag växte mammas flicka flera meter på höjden :) o jag är stolt som attan :D

Lillan sover i egen säng!!
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 23 januari 2013 23:05

Tänkte jag skulle berätta hur vi funkar o regler gällande i stall o våra hästar. :D alla har ju olika :)

Vi binder aldrig upp en häst i boxen , är emot alla våra principer ... Djuret ska känna sig fritt o inte tvångshållet i sitt egna stall.

Tar skiten när det hamnar en i boxen ( när man är där ) o detta är för att man själv inte skulle vilja kliva runt i skit . Se till att hålla rent i boxen när ett djur står inne med andra ord!

Aldrig tvång i något .. Man kan samarbeta fram en lösning om hästen inte vill va du begär. Tid o tålamod är bästa ...

Slå ALDRIG !!!! Slår du eller är hårdhänt mot hästen ja då ger jag dig gärna samma behandling .
Så piskor o andra användbara ( som Det sägs va ) redskap är inte tillåtet.
( Japp syrran o Anki har piskor MAN använder de inte hårt utan nuddar med dem) Man kan kommunicerar med hästen utan piskor mm anser vi o vi vet att det är fullt möjligt :)

RESPEKT!!! Man ska respektera hästen i saker .... Det är en levande varelse o ingen leksak. Respekterar man så gör de det samma tillbaka . Allt samarbete blir så mycket enklare o roligare på det viset!

I ridning så vill vi att hästen ska ha lika kul som en annan så vi rider på LIKA villkor !! Aldrig jag skulle tvinga min vän göra idiotiska saker jag själv inte skulle göra ... O ser man att hästen är trött då matar vi inte på o driver tills vi tagit det sista !!!! Ska inte rida för att köra slut på hästen.... Ridning ska ge båda o inte bara kräva o räkna med att få . Förstånd rider vi med! ( kan man säga ) . Djuret är ens vän ...

Logiskt tänkande brukar vi säga !!! Det vår melodi..
Tolererar inget illa behandlande alls o vi räknar med att de som komme till vårat stall respekterar hur vi handhar våra hästar o gör det samma med dem.

Va gäller i ditt stall???
Har du/ ni några regler som ni anser vara det bästa sätt att få fram ett bra , stabilt , tryggt o roligt samarbete med hästen!?
Kram C

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards