bonnaliv

Alla inlägg den 8 januari 2013

Av Cicci & Ebbe - 8 januari 2013 23:21

Någon dag ska jag ha en svart häst som är MIN . Drömmen vore ett föl att lära från grunden .
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 8 januari 2013 22:41

Ursäkta alla konstiga ord o fel...förbannade tele!
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 8 januari 2013 22:25

Tack vare ullis så kunde jag kika på pippis förra kavaljer :P o sen fann jag ett kort på va jag tror kan va avkomman :D kul o kika på ! ( bilden hingsten )

Denna dag då ... Va ska man säga om dem? :/. Den har liksom dragit förbi men har jag gjort något av värde? Ne jag tror inte det :) utan idag har jag mest varit tänkande kring en massa :D . Jo jag har tvättat om man ska nämna något husligt :P.
Är så mycket just nu med dårlig gubbe o få ihop all tid till allt o alla då man e ensam som får ansvara över lilla . Va kan jag begära? Han e så dårlig så honom skicka jag isäng strax innan kl 20 . Jag begär egentligen inget mer än att han ska bli frisk!!!
Cissans ägare får han ringa upp i morgon då hon ringde när han sov :S . Ne jag vägrade ta samtalet ... Jag har inte hjärta att besluta cissans öde :(. Han får ta den biten ! Försöker få ut Casper så att någon finner ett intresse men med emriki är jag LAT .... Han gör jag inte allt för möe för att folk ska lägga märke till :D . Har så svårt att tänka på o sälja de till okända . Som ni sett har jag tänkt mycket kring de hästar man mött o jag som nu är ägare till föl vill inte att de ska behöva möta ett grymt öde o fel händer. Är det mesigt av mig? ( må så va!) . När jag hade skrivit om caramell så fann jag info om en häst med bild ( kopia) som läns fick omhänderta o avliva , som nästan svält ihjäl ( benig som attan ) tillsammans med 3 andra små liv :(. Det skar i hjärtat kan ni veta o jag gämnförde bläsen med de bilder jag har på datan för att se att det inte va hon jag såg framför mig men likheten gick inte blunda för :(, den va allt annat än trevlig i det fallet så nu har jag det på mitt samvete ( isllafall som jag känner det ) . Ryser..... Ser bilden än framför mig !!!
Hur kan man som djurägare veta att man säljer djuren till rätt? Det går bara inte eller?
Om detta va hon... Hur fick då Bella det? Sen går skallen vidare o då kommer tårarna i ögonen .. Tanken på Pippi , vetskapen om det öde som höll på att drabba henne :'( . Det är en häst jag ÄLSKAR o jag kan inte förstå hur en människa kan behandla dem illa . Man kan bli galen av ilska när man tänker på det. Alltså nu menar jag verkligen inte pippis ( förra) ägare . Måste bara påpeka det för det lät så märkte jag ... Dumt skrivet o jag vill inte att det blir några som helst missförstånd där inte . Ne den tjejen är lika fin människa som Pippi är i sitt inre :) . Man blir som man umgås o lärt sägs det :P <3 Ne ullis sammanförde mig o Pippi o bara det är -" kärlek ", respekt :)
Aaa jag antar att ni märker vilket humör denna kärring e ;) . Jag har mina dagar då hjärtat talar :P . I morgon ska jag ( på tal om Pippi ) uttolkare stallet o spendera tid med vännen :D . Pyssla o bara va med henne. När det gäller Ella så blir jag snart galen , kommer vi någonsin iväg? Jasmine skrev o fråga idag när vi ska hämta henne o jaaaa ... Va ska man säga ?! Krångel o sjuk gubbe , Inge bra kombination va!?

Här sitte jag med lilla som målar o tittar på Pippi :) . Undra var hon fått det ifrån med att ha tv på men göra annat än att se på det :P hahahhahahaha.. Sitter nått snutts bakom "skärmen" ( på mobilen i detta fallet ) o skriver , någon som alltid gör på de viset :) .
Ne om man skulle se om någon man följer bloggat :D
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 8 januari 2013 21:17

Samma gällande djur som med folk.. Man möter någon i livet som sen har fastnat hos en pga olika anledningar :) Det är svårt att säga att någon fastnat extra mycket av de hästar man mött men man minns de alla av olika anledningar. BELLA - svenskt varmblod som va så nedgången :( så revbenen o höfter stack ut ur kroppen :O Hon va en av de som de ville ha hjälp med ... Få att fungera i ridningen :O . Hmm... Okey men va vi insikta oss på va att få henne upp i vikt . Ingen lätt match! Hon litade inte alls på en . Man fick i början inte ens borsta henne :( . Kan förstå henne för det måste varit smärtsamt att va så tunn som hon va. Vi fick höra att hon mött slakt av en älg på ritt o det resulterat i hur hon va:/ ... Tveksamt för mer hade garanterat legat bakom allt som hon såg ut. Va jag ansträngde mig för, att hon skulle släppa mig om så bara lite inpå och det tog månader innan hon slutade hugga efter en . Innan man kunde gå i hennes box utan att hon försökte ta till flykten eller försökte skrämma ut en. Känslan va helt otrolig när man lärde känna henne , då hon började släppa in en :) Jag hade aldrig tidigare varit med om liknande o en dag fick jag lyfta hennes hovar , borsta hennes smala kropp som sakta , väldigt sakta men säkert började ta form o lägga på sig. Bella minns jag just för hon va min första upplevelse av dessa liv som inte haft det lätt eller bra som gjorde att jag ville ta hand om dessa liv . Jag visste att ingen är dömd till ett liv i smärta o ensamhet . Snart va hon den som kom fram till en , ville ha närhet .. Ville komma in o bli borstad ... Henne erbjöd jag mig att köpa för va säker på att hon fick fortsätta må bra , för att hon skulle slippa återgå till det som en gång va men ägaren ville hämta henne hem , som hon fick . En vecka efter skänktes hon på nätet som RIDHÄST , skrivet som svårriden som KRÄVDE en bestämd hand :( Hon funkade inte alls i ridningen o jag ville bara ge henne va hon ville , kravlöst liv med kärlek .. Att slippa slåss för att slippa sadel. Hon va inte i de yngsta år heller!
Henne minns jag extra varmt i hjärtat :) hon visade mig att jag dög till att ta hand om o vi läkte varandra .
KramC

Av Cicci & Ebbe - 8 januari 2013 20:15

Cissans öde :( ... Som jag skrev så hoppades jag på detta beslutet för Hennes skull men nu när ägaren tagit det så är det tungt :( . Även om hon är som hon är så i botten är hon inte elak av vilja . Ska hon behöva ta hoppet till de evigt gröna ängarna för att finna hem? Kanske skulle hon trivas bättre med någon kompis , komma ur flocklivet!? Hon är ju frisk o en riktig pärla ute , de gånger hon går framåt o inte lägger i backen :P . Hon älskar ju att jobba .... Ärligt så vet jag inte om jag menar de orden längre :S . Ägaren ville prata med gubben för hjälp med de sista o det blir ingen billig historia det heller för va kostar det? 2000 avlivningen o bilen "4300" i runda slängar av va man fått höra från bekanta . Hur som helst så har vi varken tid eller lust ( höll jag på att skriva men vilken lögn) att ta hand om henne. Det är ju uppenbart att hon inte trivs med flocken o ha en ensam i egen hage .... Nej , det är fel det med . Ibland så tänker jag tanken på om man inte kan föreslå henne för någon som vill o GER ett livslångt hem med förståelse , ork o vilja ... Att ge henne ett liv som häst. En som kanske kan arbeta bort hennes osäkerhet ? Va vet jag...
Väntar på att telen ska ringa !!!
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 8 januari 2013 17:51

Vet inte om jag ska våga ens fast jag känner henne utan o innan :) . Tänk om det visar sig att jag inte alls kan som jag intalat mig :S Vet ni va? Jag har ett prov för mig själv för o få svar på om jag KAN rida western :P . Q är utbildad inom det o rör sig inte ur fläcken eller gör alls som man vill om man inte kan skänkeln :S hahahhahahaha... Vore ju pinsamt för mitt ego om jag kliver upp o inget händer!
Ska jag våga ? Va tror ni?
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 8 januari 2013 17:41

MÅÅÅÅÅÅNGA gånger i livet :P men nu menade jag detta med hästköp.
En speciell dam som vi fick svar om på min annons , sent på kvällen o ett mail som fick oss ringa på direkten . Mötet av rösten som satte till gråten , det va så synd om o hästen skulle skickas på slakt dagen efter IFALL vi inte vill ha henne. Denna så vackra fux på 8 skulle skickas på bilen utan tvekan , anledning - skilsmässa! Ja det va väll inget att fundera på så osedd bad vi henne köra henne till gården mot betalning av alla kostnader . Sagt o gjort o kontrakt om helt plötsligt prövotid men okey tänkte vi . Tiden gick o hon började kräva betalning o sa att vi själva fick sätta priset o vi gick ända upp till 6000 utan lyckan , hon krävde 12000 annars skulle hon hämta hästen på kvällen o köra på slakt . Vi diskuterade , försökte förhandla ... Denna tid låg varmblod på det lägsta i pris de varit under min tid som hästägare . Hon ville ha upp dem i värde :O hur hon nu tänkte att en häst skulle ända hela svenska folket vet jag inte ?! Hon hotade allt oftare o oftare , vi bad henne hämta henne men inget hände . Passet hade hon inte ens lämnat då hon lämnade hästen så vem vet om det ens va hennes häst då namnet på hästen stod på en helt annan. :/ som hon sa va hennes dotter . Tillslut försvann hon lagom tid då provtiden hon själv skrivit börja gå mot sitt slut. Hon fann varken på skrivna adressen eller på lämnat nr . Numret gick till en helt ovetandes dam med samma namn! Någon hon hittat i katalogen? Jaha trodde vi att hästen blivit dumpad hos oss o 6 månader löpte .... Vi kontaktade länsstyrelsen orådfrågade o en dag rätt som det va kom ett mail från henne då hon åter krävde 12 o vi gjorde som läns hade sagt oss - skriva tillbaka att vi avsäger oss allt med hästen o göra o att läns skulle komma o omhänderta henne dagen efter . Va händer! ? Jo samma kväll står hon på gården , vägrade samarbeta o finna en lösning , vägrade stå för den tid av foder mm hon va borta .... Hon skulle bara ha hästen med sig hem TILL SIN DOTTER som då helt plötsligt ville ha henne . När hon kom va hon rutigt smal , omusklad.... När hon åkte va hon i så fin form o det gjorde ont i mig att veta att denne dam använde sig att denna metod för att få folk att betala henne pengar för pass va ingen talan om att lämna med hästen visade det sig , även om hon blev betalad ...

Gillade caramell ( annat namn egentligen) men något kändes fel från början o vilket gjorde att jag inte vill närma mig henne på ett djupare sätt. Hon fick må gott o ha det bra ändå o vem vet hur resan slutat för henne? Lever ? Eller va det slaktbilen för att få ut de 1500 som va så viktigt att säga att hon skulle få o ta istället om hon inte fick som hon ville ?!
Nog har man blivit lurad ett par gånger o det är synd för va folk inte tänker på är att det är djuret som kommer i kläm! :(
KramC

Av Cicci & Ebbe - 8 januari 2013 16:48

Nu har jag äntligen beslutat alla stora beslut... Stått i val o kval o resultatet kommer bli strålande!
Färg- capppuccino :) . Så ikväll tänkte jag riva ner hyllan :P o så här ligger planen: ner med hylla , riva tapet , spackla , måla , lägga golvet ( ljus trä) , snickra dit gadrobdelen längst väggen , sätta spegelvägg , upp med gardin på dörra o in med snygg lampa med funktion .

Hallen nu : olidlig orange färg med dassit grönt golv som alltid ser skitit ut med färgspill o andra fläckar
Bilder ska jag ta o dela med mig av , jag lovar ... Lägger inte upp nu o skämms ;) det får bli då man kan se det hela klart.

Kram C

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards