bonnaliv

Alla inlägg under oktober 2012

Av Cicci & Ebbe - 8 oktober 2012 10:46

Jaha - måndag ... Hmm... Idag dödas det djur i våra skogar :(. Denna dag har ett typiskt underbart höstväder som är sååå tillbjudande för en sväng upp i sadeln. Frågan är om man vågar! Det ser ut att bli stallpyssel i stället med massa mys , ENBART.. Här om dagen skulle jag ju testa o se om "klocka" ( kråka) va intresserad av markarbete men det försvann ut i intet :O , dessa 3 närmaste dagar kanske är perfekta för just detta. :P. Gillar inte detta med ridning i hage men ser ut att bli det med om man ska jobba vännen . Jag kan sitta o planera en massa för mig själv så här men oftast så har ju gubben med sina planer med ved mm så man får ju helt enkelt se om det klaffar oss båda . Låter så bra när man tänkte det men sen när det ska bli av så va det inte så genomtänkt ändå Hahaha.. Så brukar det va , alltid något man inte räknade med. Hoppas på att syrran har lusten att komma ut , kanske ta klocka på en sväng i hagen o se va hon gillar det. Anki borde med komma ut o ta den andra hagen ( ensamhagen) på andra sidan o lära känna cissan bättre. Dumt att inte passa på? På tal om hagar så måste jag be gubben stänga av bakom stallet med :D . Snälla påmin mig ;). Jaha det blir en massa svammel o tankar... Men dammsugaren står orörd o skriker!! Tagit min morgonkaffe o med den koppen inföll sig känslan av bekvämlighet , att inte göra allt för mycket hahahaha.. Morgontrött ... Måndagshumör !!
KramC

Av Cicci & Ebbe - 8 oktober 2012 09:12

För 4 pers

Ingridienser
1 gul lök
1 röd paprika , gul o grön
10 champinjoner ( eller en burk )
2 msk olja
1 burk kidneybönor 240g
1 burk vita bönor 240g
1 paket krossad tomat 500g
3 msk russin
1. 1/2 dl vatten
1 påste tacokrydda
En stor crème fraîche

Extra som vi gör - ett paket köttfärs
O en vitlök

Skala o skär löken , skär paprikan o skär i svamp , fräs grönsakerna en stund .
Spola bönorna under vatten o låt rinna av . Tillsätt bönor , krossad tomat , russin , vatten och tacomixen . Låt puttra samman ett par min.

Extra - stek köttfärsen o rör ner i grytan .

Servera med ris o en klick crème fraîche på- MUMS!

Av Cicci & Ebbe - 7 oktober 2012 20:19

Av Cicci & Ebbe - 7 oktober 2012 20:17

Idag har det inte blivit så mycket skrivet :( men det har varit fullt upp. Va iväg till pappas jobb :D o som alltid lika mysigt . Vi fick syn på en katt som såg ut att ha kattungar o direkt ville lilla berätta detta för gubbens chef o självklart säger han de magiska orden för en litens öra :O ... Ja har hon kattungar så är det klart att hon får en! Jaha .. Där på det sista ordet va löftet sagt enligt min lilla o hon trodde att katten skulle ges till henne direkt. Haha små o söta! Ne men pappa lovade att kika i ladugården efter dem o jaha ... Då ska det bli kattunge igen? Hmm... Bos fel!!! Som ni ser på bilderna fann lilla kärlek i en kalv som va sååååå go :D . Den lilla krabaten måste älskat henne :). Vem gör inte de ?! :D . Sen kom jag äntligen ut på min efterlängtade ridning med syrran , vi bjöd de på middag idag . Recept kommer för det är något ni borde prova :D - MUMS! Idag blev det att kasta på sadel mm för att hinna innan det skulle mörka o Pippi va pigg idag med :P så idag körde vi ganska hårt på våran korta vända o hahahaha fick syrran att svettats ( ovan med engelska sadeln då hon ridit i western flera månader) . Jag tyckte det va skitkul o önskade att vändan skulle vara längre :P. Det va underbart att komma ut o vännen visade tydligt som alltid va hon ville :D . Då är det förbannat kul att va med henne !
Kram C
Ps ) avslutar snabbt för nu är vi o lämnar syrran o svågern

Av Cicci & Ebbe - 7 oktober 2012 11:31

Vaknade utvilad o med em massa energi :D . Kände att huset behövde ha sig en rejäl ompyssling så det första jag gjorde när jag klev upp va att greppa dammsugaren :). Tänkte jag skulle få städat inne INNAN jag ger mig ut . Så ringde telen med :O , visade sig vara svågern :O ... Trodde de va lille bror hahahah.. Så fel! Så nu är de på väg ut hit . Hoppas de har med Naddis :D . Ne nu ska jag ta tag i köket :P , skurhjälpen ( lillan) sitter nu så snällt o leker :D
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 6 oktober 2012 20:46

Ibland funderar jag över hur mycket jag själv tror att jag ska orka med . Idag har jag slitit arslet av mig känns det som med svägerskan . Från tidig morgon till kl 18 kväll ca . Som ni sett på bilderna så har det varit djur o åter djur på schemat . Visst det är kul , inte så jag klagar men kan låta lite så . Neeeeej!!! Men ibland tar jag mig vatten över skallen o blir sittandes o sova nästan. Gubben slängde ihop lasage till middag ( sent som vanligt) o vid bordet kände jag hur mina ögon åkte igen flertal gånger. Idag va brollan o hans bubba här en sväng så de fick käka de med . :) Nu är jag inte mycket till människa , vill duscha men har inte ork alls utan ska släpa mig i säng . Jag har tagit ut mig Hahaha.. Men inte konstigt när man oftast är ensam med 10 hästar o sen allt där till :P . Helg då man ska vila upp sig Hahahahaha aaaa visst ... Jag tog mitt jobb , hobby o liv med mig ända till sängkanten :P
Kram

Av Cicci & Ebbe - 6 oktober 2012 17:45

Helt slut!!
Kram C

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards