bonnaliv

Alla inlägg under januari 2013

Av Cicci & Ebbe - 30 januari 2013 10:59

Jaha... Smittan är hittad då?!
Fick nyss veta att en gård här nere ligger i karantän , kvarka ...

Fy satan , inte alls kul :( !!! Hoppas de snart har djuren "på bena" o friska igen.

Djursjukhuset i skara är inte bra att åka till just nu... Där ifrån misstänks smittan.
KramC

Av Cicci & Ebbe - 30 januari 2013 09:58

http://rider-sport.se/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=adwords

Får nog kopiera o klistra in för länkar vet jag inte hur man gör via mobil :/

Av Cicci & Ebbe - 30 januari 2013 09:12

Ja det är nått som är en vanlig företeelse på lantbruk , det är mycket som kan krångla låt mig räkna upp ett par saker krossen och alla skruvar på vägen upp till foder fickan det är ett helt kapitel bara för sig som har en hel del krångel och naturligtvis krav på sig att fungera varje dag för det kan bli väldiga förluster för mjölkbonden om det inte fungerar , för får inte kossorna fodret så ser man att mjölken sjunker massa bara efter en dag och att få upp mjölken igen är inte det lättaste så det ställer väldiga krav på att krossen fungerar och transport skruvarna , som ett vanligt fel är att en skruv löser ut och hela alltet stannar som följd , och naturligtvis full av foder så förts får man tömma systemet sen kolla så att inga rör har dragits isär , har det inte det så är det oftast inga problem att köra igång igen annars så har man att göra en bra stund för man måste få igång systemet inte bara för korna utan för hela verksamheten ingen mjölk = ingen inkomst =nedläggning =inget jobb , så ni kan förstå att det är viktigt att den funkar som den skall , ha det bra Ebbe , vill ni att jag skall skriva om något som rör en gård får ni höra av er så skall jag göra mitt bästa att förklara

Av Cicci & Ebbe - 30 januari 2013 09:03

Neeeeeee.... Kunde jag skrika så skulle de i byn höra mig , lovar! Hur kul får det lov o bli? Idag är förkylningen ÄNNU VÄRRE o livets måsten känns som plågsamma tvång :/ . Va nyss ner men det va bara för tablett o spray för snoken o sen upp i säng igen. Va nog o bara ta sig ner !
Va är detta!? Hundar behöver ut men jag måste vänta på tabletten att den ska hjälpa mot skallen :/ .
Än sover lilla så gott :) Brevid mig :P . Hon hade svårt o sova i natt så hon fick lägga sig hos oss :D.
Tänk att jag hade ju faktiskt planerat o RIDA idag :S men det känns helt plötsligt allt annat än lockande :( . Så förbannat typiskt !!! Hoppas på att det ska bli bättre under dagen så jag ändå finner ork o lust iallafall för det .
Jag vet att både jag o vännen behöver komma ut lite :)
KramC

Av Cicci & Ebbe - 29 januari 2013 23:30

Kan det klä jhon!?
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 29 januari 2013 22:26

Då är det kväll... Dagen har gått fort ! Lilla har varit hemma från dagis pga rinnande näsa :( o nu är en annan dunder förkyld med :S . Tänk att vi hann inte bli mer än friska från förra dunderförkyllnig så slår den till igen :( . Än så länge klarat oss ifrån influensan som alla man känner åkt på :S . Peppar , peppar ... :D
Gubben tog ledigt en stor del av dagen idag för att hinna med lite på gården men de sluta med en sjuk gubbe med :( så han intog ryggläge förut en stund.
Varit hos Anki tidigare idag när vi hämta paketet men så tillbaka igen , lite senare för att hämta henne ut. Blev stall o pyssel :) , prova sadel på jhon o komma fram till framtida färg i schabrak , boots o så... O hör o häpna !!! Hon valde grönt istället för orange som jag hade tagit :) . Ja va fasen , finns massa snyggt i grönt , eller iallfall ska komma ( om man tänker på hööks i Skövde ) då de inte fått in allt på alla ställen .
Idag lagade gubben middag o det va guda gott ( om man kan uttrycka de så) Den där köttfärslimpan gick verkligen hem i detta huset o alla som smakat den tycker den e toppen ... Sen får de veta att det e älg men då ligger det redan i magen :) o vips så har man fått en som säger sig inte gilla älg till o erkänna det gott ;) . Eller hur Anki :P.

Snygg bild Anki tog påmin o Pippi va ? Hmm... Jaja ... Vi mysa o på helbilden så la jag för mycket tyngt bakåt så hon backa precis då kortet knäpptes :P. Bjuder på den ändå ! Ha överseende med vinkar o ljus ;)

Sitter o snörvlar o tycker synd om mig själv :( . Tycker mer illa om snoken nu än jag normalt brukar göra :/ .
Förbannade förkylning .. I morgon ska det vankas häxblandning:P idag tar vi skiten med lite vin istället :D
Får väll egentligen inte klaga .... Jag har fått såååå mycket det sista så lite snor ska väll inte sätta hela världen i grått :D
Kram C

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards