bonnaliv

Alla inlägg under oktober 2012

Av Cicci & Ebbe - 17 oktober 2012 20:35

Idag bestämde jag att livet inte får stanna upp!! Idag valde jag mot mitt tveksamma Mående att spendera en stund i stallet. Tanken va att mocka o göra rent men när jag va som mest igång så kom saknaden efter vännerna så jag ropade efter Pippi o en stund senare hade jag fyllt stallet :D Pippi , crème , klocka , Q o EMRIKI så de får stå inne o mumsa denna kväll. Syrran va så snäll att ha angel i kväll några timmar så jag tyckte väll Att då kunde jag lägga lite tid på hennes lilla crème när jag ändå va i farten. De fick hinkar med havre o götta :D o några av dem fick sina fleecetäcken o mysa i . Så i morgon ska jag släppa ut dem efter vi lämnat lilla på Dagisfröken efter borstning . ta in Danetta o casper ( nu mera Sylvester igen) o Poppe o ting . :D så de med får lite mys o kärlek !
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 17 oktober 2012 20:19

Så här kan hon inte fortsätta ;) man är ju helt plötsligt kvinnlig :P . Kul va det o vi måste ha en kärringkväll helt klart med masker o annat klet o gott dricka
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 17 oktober 2012 18:54

Älggratäng men vi gjorde eget med lasageplattor o jag måste säga - faaaaaaarligt gott!!! Prova denna med eller utan älgfärs , ni kommer inte ångra er , ett LÖFTE!

Ingredienser :

900 gram färs (älg el nöt)
2 paket bacon
12 dl spiralmakaroner, okokt ( eget, lasageplattor)
2 st Burkar creme fraiche
6 msk ketchup el chilisås
2 st buljongtärningar
6 dl grädde
1 st purjolök
1 påse riven ost
Instruktioner

1. Bryn köttfärs och bacon ( purjo) , salta och krydda efter behov och slå sedan över det i en stor skål. Hacka purjolöken och ha i skålen.

-Blanda i resterande om du gör våran lasage :) allt i en stor gryta o låt koka ihop! Sen är det bara att varava :D -

2. Koka spiralmakaronerna som sedan slås över i samma skål. Blanda ihop allt och ha över i en gratängform.

3. Koka ihop grädden, buljongtärningarna och creme-fraichen och tillsätt sedan ketchup el. chilisås. När det har kokat ihop, slå det över blandningen i gratängformen.

4. Strö den rivna osten över och grädda/gratiner i ugnen i cirka 30 minuter i 225 graders värme.

Av Cicci & Ebbe - 17 oktober 2012 13:27

Visst är de vackra o se :) men idag har jag fått vetskap om att gubben har älgkött med sig hem :D. De tackar vi hans chef för :) . Jag älskar djur men jag är fullt medveten om vilken mat det ger mer olika typer av kött :/ så jag kan inte låta även om jag skulle vilja men man får tänka som så- hur mycket djur skulle det inte finnas om slakt o jakt fanns med !?
Kram C
Ps) jag ska göra älggryta inom de närmaste :)

Av Cicci & Ebbe - 17 oktober 2012 11:32

Har det kommi ut en trea ? Någon som vet ?
Flicka !! Såååå förbannade bra filmer :D
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 17 oktober 2012 10:59

Tänk va fort all tid går ... Minns det som igår då lillan va liten :) , ja nog är hon liten än men stor liten som hon själv säger . Hon smörar sin smörgås , häller upp sin egen mjölk , tar fram frukt om hon vill ha , övar på att skära sin egen middag i bitar, plockar bort sin disk o ibland även städar upp efter sig. :D . Utvecklingen går undan ! Kan inte för allt i världen förstå detta med att dalta o behandla sina barn som små hela livet , att göra allt åt dem. Man begränsar dem totalt ... Nej jag gillar att hon vill prova saker , göra själv o misslyckas hon så ger jag henne beröm för försöket . Som idag ... Hon smörade sin macka , la på pålägg , jag hällde upp mjölken då kannan va full men hon insisterade på att bära allt upp själv . Detta slutade ju tyvärr med mjölk över hela golvet i vardagsrummet o en macka förstörd men som jag sa till henne - olyckor händer lätt även för mamma , pappa o andra vuxna med! Så nog fick hon nytt men iallafall .... Varför inte låta de utvecklas i sin takt ? Blir nästan förbannad då man klemar bort , smörar sin barns mackor som är stora nog att kunna det o mycket mer själva .. Barn i skolan! Då borde man som förälder fundera över om man gör rätt när man stoppar deras utveckling o skämmer bort dem till bortskämda snorungar son sen kräver att få allt gjort åt sig ! OBS ) detta är min syn på saken ! Låt barnen grina en stund men de kommer lära sig något av det!
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 17 oktober 2012 09:55

God morgon... Det är trögt upp ur sängen idag :( men vet att jag måste rycka upp mig! Vi har 2 katter som är sämst i magen :( o varit i flera dagar nu . Jag funderar om kokta nötfrikadeller kan hjälpa då inget annat hjälper. :S Någon som har några bra idéer?? Jag skulle ta emot det tacksamt. Idag känner jag att stallet ska få några timmar av mina såååå upptagna timmar med hängande. :P ingen idé jag skriver att jag ska ge mig ut utan det blir om det blir! Idag ska jag iallafall börja med att städa övervåningen då gubbens astma är fan lik nu om nätterna o det kan ju kanske bero på att Selma o gizze har fått bo här uppe några dagar pga löp :). Hahaha där blir det valpar så är du intresserad av en urgullig nakenblandis så vet du var de finns ;) om några veckor . Ne om man skulle greppa hinken o fylla med massa kalorin :D . Passa på då gubben är på jobbet då han tidigare haft klorgasförgiftning :( så klarar han inte lukten. Ne kära vänner så här blir det inga fler barn i huset :P . Måste rycka upp mig , måste ta igen allt ... Måste komma i ordning!
Kram C

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards