Direktlänk till inlägg 17 oktober 2012
Älggratäng men vi gjorde eget med lasageplattor o jag måste säga - faaaaaaarligt gott!!! Prova denna med eller utan älgfärs , ni kommer inte ångra er , ett LÖFTE!
Ingredienser :
900 gram färs (älg el nöt)
2 paket bacon
12 dl spiralmakaroner, okokt ( eget, lasageplattor)
2 st Burkar creme fraiche
6 msk ketchup el chilisås
2 st buljongtärningar
6 dl grädde
1 st purjolök
1 påse riven ost
Instruktioner
1. Bryn köttfärs och bacon ( purjo) , salta och krydda efter behov och slå sedan över det i en stor skål. Hacka purjolöken och ha i skålen.
-Blanda i resterande om du gör våran lasage :) allt i en stor gryta o låt koka ihop! Sen är det bara att varava :D -
2. Koka spiralmakaronerna som sedan slås över i samma skål. Blanda ihop allt och ha över i en gratängform.
3. Koka ihop grädden, buljongtärningarna och creme-fraichen och tillsätt sedan ketchup el. chilisås. När det har kokat ihop, slå det över blandningen i gratängformen.
4. Strö den rivna osten över och grädda/gratiner i ugnen i cirka 30 minuter i 225 graders värme.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|