Direktlänk till inlägg 19 september 2012
Ingredienser
700 gram ytterlår eller innerlår
2 st gula lökar
3 st morötter
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 tsk salt, smaka av!
15 st Kryddpepparkorn
5 st lagerblad
1 msk koncentrerad svartvinbärsaft eller gelé
1 msk kalvfond
Instruktioner
1. Skär köttet i mindre grytbitar. Bryn köttet i margarin i en stekgryta. Klyfta löken och skär morötter. Låt dessa fräsa med någon minut. Strö över mjölet och rör om väl. Häll över vattnet, rör om och koka ihop. Krydda med salt, lagerblad, kryddpepparkorn, kalvfond och svartvinbärsaft/gelé. Låt småputtra på medelvärme 1,5 - 2 timmar. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka på köttet om det är mört. Krydda och salta extra om du tycker det behövs.
Faktiskt så vet jag några som inte kan göra denna mat o kanske e i behov av recept på det :P ps) jag själv!!!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|