bonnaliv

Alla inlägg den 16 april 2013

Av Cicci & Ebbe - 16 april 2013 14:22

Måste ju bara dela med mig av denna underbart söta syn :) ( bremer o lille brutus )
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 16 april 2013 14:07

Hästkött innehöll förbjudet läkemedel
? Kan skada människors benmärg
13:20 Maten som gjorts på hästkött innehöll hästläkemedlet Fenylbutazon.
Medlet används mot inflammationer i hästar och är förbjudet i mat då det misstänks orsaka skador på människors benmärg.
? Vi kan inte säga var den säkra nivån ligger, säger veterinären Eva-Lander Persson som utrett hästköttet för EU-kommissionen.
På tisdagen släppte Europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten, EFSA, resultatet av den EU-omspännande DNA-analys som gjorts på livsmedel som misstänkts innehålla hästkött.
Resultaten visar att köttet innehåller spår av den i livsmedel förbjudna substansen fenylbutazon. Enligt Läkemedelsverket får ämnet inte användas i djur som ska bli mat då ingen godkänd lägsta-nivå finns.
Skador på benmärg
Misstänkta effekter av medlet är cancer och skador på benmärg och stamceller.
? Vi står fast vid åsikten att vi inte kan hitta en säker gräns, därför ska inte konsumenterna riskera att få i sig den, säger veterinären Eva Lander-Persson på Läkemedelsverket som arbetat med att utvärdera riskerna med Fenylbutazon för människor. Enligt Lander-Persson är forskningen kring medlet bristfällig, men har visat på skador på människors benmärg:
? Det man såg på patienter som fick anemi ? det är störningar i benmärgen. Det var väldigt ovanligt, en på trettio tusen, men vi vet inte mekanismerna eller doserna.
Ny hästspårning
Hur hästkött med fenylbutazon hamnat i EU-medborgarnas mat vet inte EU-kommissionen som beställt kartläggningen än. Alla hästar har ett pass där veterinärer ska fylla i eventuell användning av livsmedelsförbjudna läkemedel.
Enligt EU-myndigheten EFSA som utrett frågan är halterna låga och riskerna för att drabbas av skadliga effekter små. Trots det föreslår myndigheten ett nytt identifieringssystem för hästar i hela Europa för att göra systemet säkrare.
? Risken att få i sig det är väldigt låg men vi kan inte säga var den säkra nivån ligger, säger Eva-Lander Persson som menar att dagens regelverk är tillräckligt ? om det följs.
? Det kan nog vara både fusk och misstag. Problemet med hästar är att de både är livsmedelsproducerande djur och husdjur. Men det kan ändras under hästarnas liv.

Av Cicci & Ebbe - 16 april 2013 13:11

Snart ska det bära av mot hova då :D se vilka som ska komma med o inte :). Är underbart väder ute , värme o fågelkvitter som tar över allt annat i skogen . Tänkte jag skulle få till lite bra bilder på våra vänner idag . Idag är det borstning på schemat igen :/ då de verkligen inte har varit snåla med rullning i lera :O haha ..
På bra humör äntligen ..
Ska hämta paket idag med :) vedkap o lite annat skoj :D
KramC

Av Cicci & Ebbe - 16 april 2013 10:04

Jaha ... Paret är åter här i krokarna igen :/ känns förbannat otrevligt o veta då det flyttats flertal gånger pga skadan de ställer till med , me att attackera boskap mm.
Inte alls långt ifrån märker en ensam hane sitt revir :O de va 2 va som sägs men honan vandrade vidare.
De kommer allt närmare varann o allt närmare här :/
Ska dra igång med hagarna så fort som bara går , då kan de varken krypa under eller hoppa över utan att få Sig en jävla pärla
KramC

Av Cicci & Ebbe - 16 april 2013 08:30

God morgon :)
Vaknar lite ledsen men det ska väll bli bättre jag bara kommer ur tankarna som gårkvällen orsakade . Jag vill gärrna inte somna med tankarna på nettis öde o Heller inte vakna med de ... Fast så är det! :(

Vägen här ute är rena skiten o om inte värre än det :P . Bil till dagis blir det inte idag utan gubben tar 4-hjulingen! Knäppte bilder men med hans tele så de kommer lite senare :)

Va iväg igår o köpte lucen till nettis :D , idag ska jag ägna tid med henne i stallet . Önskade jag kunde ge mig ut o rida MEN vägen är FÖR sörjig :S . Nu tänker säkert något o undrar om den kan bli det o JA våran väg kan !! :O hästarna sjunker ner som attan så rida känns inte så frestande när det är som väst.
Solen skiner med ett ljus jag inte sett på länge :D , stakt.... Ute är det - VARMT !!! :O ja iallafall inte så man fryser :). Va som gäller idag vet jag inte än , märks väll ... Funderar på att leta fram lite "skit" o göra en "bana" här ute o börja markttäna på fulla allvar :P ja ni vet va jag menar hoppas jag. I snö är det svårt med bommar o dyl.

Hmm... Undrar när de andra vill komma ut igen :/?
KramC

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards