Direktlänk till inlägg 17 april 2013
Ingredienser
3 msk smör att bryna och steka i
1 st lök gul, hackad
1 kg kebab (stekfärdiga köttfärsflarn)
1.5 dl purjolök finhackad
7 dl grädde
2 msk tomatpuré
0.75 dl chilisauce
1 st buljongtärning (kött)
1.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
0.5 msk citronsaft
Redning
1 dl vatten
2 msk vetemjöl
Instruktioner
1. Skala och hacka löken, bryn det i lite smör. Lägg över i en större gryta.
2. Bryn/stek kebabköttet i lite smör,stek lite i taget och lägg över i grytan.
3. Tillsätt grädden och resten av ingredienserna (utom redningen) Låt puttra en stund (ca 5 minuter)
4. Vispa/mixa ihop redningen och tillsätt den under omrörelse och låt puttra några minuter, fortsätt att rör då och då.
5. Servera med kokt ris och en fräch sallad
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|