Direktlänk till inlägg 10 oktober 2012
Ingredienser
kalvstek
2 tsk salt
2 tsk vitpeppar
3 dl vatten
1 st Köttbuljongstärning
Gräddsås
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
1 dl mjölk
0.5 msk colorit soya
2 krm salt
2 krm vitpeppar
1 nypa socker
Instruktioner
1. Sätt på ugnen 175 grader.
2. Skär bort nätet runt steken.
3. Salta och peppra steken. Knåda in saltet och vitpepparen i steken.
4. Häll flytande margarin i en ugnsäker gryta. Lägg i steken med den kryddade sidan nedåt i grytan. Stek på plattan så att steken får en fin stekyta. Vänd på steken efter en stund och stek andra sidan.
5. Tag bort grytan från plattan och stick i en stektermometer. Ställ in den på 70 grader.
6. Häll i vatten och buljongtärning. Låt steka i ugn tills termometern kommit upp i 70 grader. Tag ut steken och testa sticka stektermometern på andra ställen i steken och se att den är genomstekt. Lägg steken i folie.
7. Vispa ner mjölet i buljongen. Häll i grädden och mjölken. Häll i soya till önskad färg. Låt koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar.
8. Skär köttet i tunna skivor och servera. Gärna med rödvinbärs gelé till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|