bonnaliv

Alla inlägg den 9 januari 2013

Av Cicci & Ebbe - 9 januari 2013 01:43

Som ni märker så har min skalle gått varm idag , allt från öden till framtid ? O hästar överlag o så kring dem . Finns säker någon som reagerar på mitt inlägg skänkes ... Säg va ni vill om det hela . Jag frågade faktiskt ! Idag har jag varit väldigt tänkande o jag har kommit fram till att EN häst till vill jag ha . Flickedrömmen !! Tänk Pippi som ledare o visa hur skåpet ska stå ;) , det e framtidsplaner .... Det blir först om jag finner en bra "planering" ihop med pippi för hon går först :D ( känns som upprepning , sagt detta tidigare?) Hur som... I morgon kommer jag ha ännu mera att bry min skalle med o då tänkte jag närmast på cissan :/ . Förmiddagen ska jag ta mig ut o fixa boxar o kanske om hon e med på noterna så tar jag in henne lite . Beror på lilla med ! Hur hon är o beter sig :P Gillar inte att behöva va dem som ska lösa henne från allt lidande , tycker ägaren ska ta sitt ansvar där :S Även om man kan tycka som jag gjorde att det är det enda rätta så vill man inte medverka i att det sker o att man får ta hand om hela proceduren :/ . Om jag ska sluta tänka lite på det ändå för stunden!?
I morgon ska gubben åter till jobbet , mina försök till o övertala honom till sjukskrivning lyckas inget vidare :(. Han står fast ... Idag hade han visst blött kraftigt ur näsan med på jobbet :(. Kan hans chef undgå o se hur han mår? Han borde kräva att han åker hem o blir frisk. Fast det är klart , han har ju massa arbete som blir lidandes om gubben inte är där o i värsta fall så får han dra arbetskläderna på sig o dyka själv i skiten . Syndiga tanke ;) . Hahhahaa.... Jag fattar inte detta.... Jag känner mig as trött men har inte ro att koppla av utan sitter på min sänghalva , fortfarande klädd :O . Vet inte om det är för mycket just nu o det gör att jag reagerar med att försöka hinna med så möe jag kan innan sömnen tar överhand . Känner att tid för att sova inte finns egentligen ... Om man ska va riktigt ärlig där . Hallen har jag inte ens börjat med :S men det måste bli i morgon!!!
Längtat efter bättre väder , för med bra väder kommer energi , ork o lust ... Då har man tid långt in på natten att göra saker o allt blir så kul med.
Längtar efter att gå ut på morgonen i hagen barfota med håret rufsig , koppen kaffe i hand o telen med påslagen kamera i andra näven :D o en hög med vänner som kikar på en o undrar när jag ska gå in o borsta mig ;)
Kram C
God natt alla slöfockar o nattugglor... Nu ska jag försöka somna :)

Av Cicci & Ebbe - 9 januari 2013 00:46

??? Ja det är en vågad sak må jag säga! Inte alla som tar emot är av släktet djurvänner kan jag lätt tänka mig men godtrogen som man är som människa ibland så lämnar man nog till va som kanske låter bäst? Eller kanske åker en vända för att se det nya stall o hem ? Jag vet att jag iallafall skulle ta den säkra vägen att först lämna på foder INNAN ev överskrivning för att se hur hästen blir behandlad . Idag skulle jag skänka till ett gott hem än att sälja o riskera Att ta betalt för att någon ska få "nöjet" att missköta , slakta , sälja vidare ...
Jag undrar hur dessa väljer ut de kommande ägarna ? Vi har ju danetta här som skänktes men det va en del pratande mm o hon hade nog känsla för det hela med :) då hon valde oss av alla ställen. Jag säger väll inte att vi är TOPP men vi behandlar inte våra djur illa. Varför skänker man en häst ( djur över huvudtaget) ? Jag antar att det är för större chans att finna ett hem? Problem!? ( kan nog va så med med tanke på cissan) . Har märkt att vår / sommar så blommar hästaffärer men va händer till hösten/ vintern? Jag kan se samma häst som låg på annons bara ett par månader efter ute igen o priset är skrattretande lågt! Köper folk omedvetna om kostnaden som kommer med foder mm? Är det som med katter... Sommarhäst? Ja det vet jag ju :/ . Fick ju frågan om det på en av våra :O döööhhhh ne tack... Inte säljer man en för sommarhäst! Finns det garanti att djuret kommer välskött tillbaka som en typ av hyra ska anses?

Va skulle få dig att skänka ett djur o hur skulle du tänka i ditt val av framtida ägare?
Jag har ju klocka men hon skrevs över efter ett foderkontrakt på 2 år så det kan man förstå ! De kom o hälsade på henne med :)
Jag förundras , funderar ...
Kram C

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards