bonnaliv

Direktlänk till inlägg 9 januari 2013

Snabbt sagt

Av Cicci & Ebbe - 9 januari 2013 17:12

Bild Casper ..
Idag har det varit stall :) mockat , pysslat . Sopat o öst ut foder :P. Cissan visade sin "rätta" sida o sparkade hejvilt i hagen o jagade :( . Hennes ägare ringde idag o fråga om trotjänartjänst ( som visst ska ta hand om djur o avliva på humant sätt ) . Detta med va som är humant går att diskutera i detta fallet! Är det humant att ens ta ett liv av en levande varelse ? :/ om man ska snacka om det?
Åter igen fick vi säga åt henne skynda på det hela då det är iallafall våran kostnad i foder , plats o kommande skador om hon träffar någon riktigt illa.
Har tagit in Pippi , Hia o crème ... De 2 sista för att de ska få ro att äta o Pippi .. Äh det krävs ingen förklaring inte :) .
Kram C

 
 
Nina

Nina

10 januari 2013 00:12

För två år sedan var vi tvungna att ta bort en av våra ponnyer. Vi valde trotjänaravlivning. De som vid veterinär-avlivning sedan kommer ut och hämtar kroppen, är de som utför trotjänaravlivningen. Det går väldigt lugnt och fint tillväga.
Vår Amadeus stod och åt havre ur en hink när det gjordes. Ena sekunden levde han och åt sin havre, nästa sekund var han död. Han hann absolut inte varken tänka eller känna något och det kändes skönt att veta.
Tyvärr måste de ju avblodas inom någon minut efter att skottet gått, men det behöver man inte vara kvar och titta på.

Om det är ni som ska vara med och göra det, så se till att ni får pengar av ägaren innan. Man måste betala kontant, de skickar inte faktura (i alla fall inte här i östergötland). Så ni inte blir tvungna att lägga ut pengar för ägaren, för då vet man ju aldrig om ni ser pengarna igen.

http://stallskogalund.blogg.se

Cicci & Ebbe

10 januari 2013 00:48

Okey då vet jag va det är ( kanske?) . Har iallafall fått en bättre bild av det.

Men detta med avblodas??? Uiieeeee.... Vet att man gör det med gris när man slaktar ( har själv varit med ) men häst?! Aja... Hur som... Jag tänker INTE va med när de tar bort henne :/ . Kommer inte kunna leva med det sen :(. Här har vi vigt våra "hästår" till att ta hand om just "problemhästar" eller de som farit illa o så går hon det ödet till mötes! Kan inte känna att det är vårat misslyckande men känslan av att svika henne :S . Jag tror ju att alla kan läka o få hjälp men hon ( cissan) har verkligen rört till min tro o känslan är jobbig. Hon själv skulle föredra ett fortsatt liv ( vem skulle inte det) men frågan är om hon skulle må sämre med tiden.
Va fasen här kommer hela baletten med... Sorry... Känsligt ämne!

Ja ne är det vi som få ta cissan vidare så ska pengarna redan va i handen för med tanke på hur oärlig hon varit HELA tiden så kan inte jag känna att hon är rätt människa att lita på :(

Kram C

 
Emelie

Emelie

10 januari 2013 03:34

Fick akut avliva min ena häst i våras pga en
otäck sparkskada i hagen som inte gick att åtgärda
vet rekommenderade omedelbar avlivning.

Just detta med "avblodas" som det så fint heter
jag var med om ALLT, han skulle iallafall ha de gott
ända tills slutet och vara trygg. Jag ångrar mig inte en
minut fast jag fortfarande kan se detta framför mig som om det hände för en minut sedan:-(
Jag hade med största sannolikhet ångrat mig för resten av mitt liv
om jag inte varit vid hans sida trots att det var hjärtkrossande och fruktansvärt hemskt att se.
(Och jag ber till gud att aldrig behöva vara med om detta igen.)

En liten tanke bara:-)

http://www.fullblodenicentrum.bloggplatsen.se

Cicci & Ebbe

10 januari 2013 09:05

Ne fy vilket förbannat öde :(. Aaa det gör mig ännu mer angelägen om att få bort cissan iallafall från gården :/ . Risken för samma är stor ... Sparkskador på de andra :(

Okey :S för va mitt problem är ..är just detta med att kalla det humant :/ . Finns det ett humant sätt att döda levande på?
Detta sätt de gör det på kan med gå fel vet jag erfarenhet från gris då men det va på samma sätt . Man trodde man lyckats men vid tömningen levde djuret än :O

Personligen så tror jag att det mest humana är som man avlivar hundar mm . En insomningsspruta o sen en till o det är över. Inget blodspill , ingen risk för att känna smärta mm. Kan det inte va så?
Kram C

 
Emelie

Emelie

10 januari 2013 13:29

En så kallad insomningsspruta (=nervgift) finns en liten möjlighet att hästen inte är "borta" sista ögonblicket, valde därför det andra alternativet, då de blir hjärndöda, dvs kroppen "lever" tills dess av
man "avblodad" dem men VET KÄNNER MÄRKER INGET! Såklart om allt skötts körrekt och det ser man ju själv till, iallafall jag även om det smärtade. Läste mkt i efterhand o de olika alternativen och jag står idag fast vid att jag valde "rätt"

Oavsett tror jag efter att ha läst alla inlägg om henne att ägaren gör rätt i att låta henne vandra vidare på de evigt gröna. Kan bli fel i så många andra lägen, riskera sig själv, andra människor sina andra djur, mot att hon ska leva "gott" i livet som kanske sällskap!!?!

Inte lätt att veta vad som är "rätt eller fel"

Ställer jag kanske till det ännu mer i huvudet med funderingar, sorry:-(

http://www.fullblodenicentrum.bloggplatsen.se

Cicci & Ebbe

10 januari 2013 13:42

Nej då ...
Är va jag behöver tror jag! Någon som står på sig i va de själva tycker i detta läget . Kan va bra då jag själv tvekar o är osäker så ju mera säkerhet jag ser , desto bättre.
Ja vi fick verkligen förklara för ägaren att ett liv så här inte är hållbart varken för henne eller omgivning. Hon hade vägrat inse o skickade henne runt i hopp om förbättring :/ men problemet blir bara större :S Hon har lyssnat på oss o insett o nu är det jag som tvekar o är osäker själv , är det rätt va jag sagt i det hela? Vill inte "kasta" ett djur i döden utan att det verkligen är den allra sista utvägen för djurets bästa. Jag är nästan 100 på att detta är det snällaste även mot henne men det lilla tveksamhet jag känner ... Ställer till det!
Jag kommer nog aldrig bli klok på ett ett "bra sätt" att avliva ...
Kommer nog aldrig till 100 veta om de känner , hör, uppfattar , är medvetna va som sker . Det sägs att djur känner på sig o jag tycker mig ha sett det ... Få är de isllafall medvetna om deras sista minuter!?
Kram C

 
Emelie

Emelie

10 januari 2013 13:50

Så sant så sant
jag tror du gör rätt i att släppa taget även om det är
de jobbigaste man kan göra (=ge upp en häst) men
man kanske ska tänka ett steg till, hur tror du hon egentligen mår
sjlv (menar nu hästen, ha ha ha) och lägg till vad som kan hända med henne och de i hennes omgivning så kommer du nog finna svaret och osäkerheten kommer nog alltid finnas iallafall tanken, "tänk om"

Kram på dig:-)

http://www.fullblodenicentrum.bloggplatsen.se

Cicci & Ebbe

10 januari 2013 14:27

Tack för dina ord!!
Kram C

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cicci & Ebbe - 17 maj 2017 01:50

Å nej Varför sova bort livet? ;) här är man vaken o kl börjar gå mot 02 . Har inte varit så flitig på bloggen som jag hade velat , tyvärr. Vet inte va som finns o skriva som vanligt när jag väl ska till o få ner några ord heller :P Kan ju ...

Av Cicci & Ebbe - 9 maj 2017 21:43

Hej o hå.... Vår vardag är under prov då gubben har nytt jobb , skift . Det är mycket att anpassa o tänka på när man bor så här o speciellt då jag fortfarande inte tagit tag i mitt körkort :S Han ska vänja sig med tiderna o vi ska få allt att p...

Av Cicci & Ebbe - 8 maj 2017 08:19

Dagarna drar förbi .... Har inte haft en tanke på bloggen när orken funnits att sätta sig o skriva lite :/ . Emriki får sin medicin 5 dagar o 10 dagar . Han tar det så snällt , lunkar fram . Uppenbart är att något skrämmer honom i hagen då han ...

Av Cicci & Ebbe - 3 maj 2017 23:52

Jaha bloggen va som bortglömd mitt upp i allt ruvande mm :P Ne men allvarligt! Detta kan inte hända igen , att någon ger sig på våra djur?! Skulle ju inte va första gången o nog heller inte sista i detta sjuka samhälle men nu får det väll ändå ...

Av Cicci & Ebbe - 24 april 2017 14:48

God dag!!! Denna dag va planerad så gott som in i det minsta o vi stod bara o väntade på att kl skulle bli 17'00 . Hem kommer lillan från skolan o hade börjat räkna ner . Nere i byn ska en affär stänga o idag skulle de köra - Fyll 2 pappkassar ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards