bonnaliv

Alla inlägg under november 2012

Av Cicci & Ebbe - 29 november 2012 13:44

Ja då va det äntligen bestämt :) , de ringde lite tidigare :D. I morgon kommer lastbilen med spånet :P . Blir trångt på gårdsplanen men va fasen , gubbarna får samsas ;)
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 29 november 2012 11:11

Idag önskar jag att kl skulle ha varit lite snällare mot mitt hjärta ;) o stannat där vid halv 9 o väntat på mig men icke.... Fanskapet drog vidare o halv 11 vaknar jag till :/ . Ja tanken blev direkt som antagligen eran nu - men djuren? Som tur e så hade min kusin valt att ge oss sovmorgon :D o hade tagit dem åt oss. Jag hade självklart ångest men fick ganska snabbt veta att jag inte alls behövde ha det . Tack Stefano :P !! Gubben är hemma idag med från jobbet , igår spydde han :/ men jag tror det är all stress som tar ut sin rätt. Allt ansvar vi måste dra på o sköta saker vi egentligen inte borde , det va BESTÄMT!
Ne om man skulle ta lite frukost o börja dagen , pigg o glad ... UTSÖVD :D
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 28 november 2012 20:46

Spenderat en bra stund ute med Oskar ... Vi skulle ta en kisse tur men slutade med att han va med till stall o mata , ge vatten o ved :) Han va som ett yrväder där ute i det vita :D medans en annan frös så lekte han galet i både slafset o snö ... Ena sekunden drog han som en avlöning över gården för att i nästa komma springandes med ett snötäckt löv för att sen leta efter det då all snö försvunnit ( eller nått ) . Va så hans lek såg ut att va. Jaga snön o fundera över va som hände då han tagit det i mun. Han ville knappt med in men lydig som han e så följde han fint med
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 28 november 2012 20:45

Spenderat en bra stund ute med Oskar ... Vi skulle ta en kisse tur men slutade med att han va med till stall o mata , ge vatten o ved :) Han va som ett yrväder där ute i det vita :D medans en annan frös så lekte han galet i både slafset o snö ... Ena sekunden drog han som en avlöning över gården för att i nästa komma springandes med ett snötäckt löv för att sen leta efter det då all snö försvunnit ( eller nått ) . Va så hans lek såg ut att va. Jaga snön o fundera över va som hände då han tagit det i mun. Han ville knappt med in men lydig som han e så följde han fint med
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 28 november 2012 18:36

För de första så vill jag säga att kostnaden för att ha hästar inte bekommer oss utan det e kostnaden för att det finns hästar "bara för att ha" är känslan :/ . Gillar inte alls hur man blir tagen på allvar alltså... Känns som vår önskan inte hörs VARJE gång man framför den.... Tröttsamt , ledsamt o förbannat irriterande i längden.

Tänkte jag skulle "prata" lite Pippi Då jag kom o tänka på henne när jag lästa Mariannes inlägg då hon tog bort sin vän :(. Mina tårar ... Jag försökte hålla dem men ju mer jag läste , ju mer rann de :P ( kan tänka mig va tårar som kom då hon valde att berätta om det ) . Pippi är en sån sk en på miljonen ... Måste va ! Som jag sökte , hade på prov , foder , köpte en som jag senare gav bort ... Letade!! Trodde väll aldrig att just DEN fanns som man passar totalt med . Den som läser en som en bok o låter en lära sig det samma. Jag när jag började med Pippi så va min första "milstolpe" att lära mig förstå henne i ridningen , vilket hon lät mig snabbt göra o på den tiden kände hon av mig :) . Som när vi började trava så travade hon aldrig nedför hahah... Hon kände att jag inte riktigt hade koll på det i lutningen :P Smart tjej! Idag kvittar backar i traven men de större väljer jag att vi tar i skritt :D för hennes skull ( har jag intalat mig) När vi nu kommit till att hon lärt sig lyssna bra på tygel o kropp så har vi börjat lära känna varann i galoppen. Inte längre sträckor utan vi tar det när vi båda känner för det. Jag känner det på henne o tvärt om :) där känner hon med om jag håller på att " tappa fotfästet" så drar hon ner tempot :). En Gång blev hon rädd för något i skogskanten när vi hade lite fart o hon kände att jag höll på att tappa kollen totalt , då tog hon över o "parerade" mig klockrent . Ibland har man känslan av att va EN... Hahah... Nu ljög jag ... Varje gång på hennes rygg känns det som EN . Från att nu gå på western så har hon visat mig att jag även får styra med rösten så aaaa vi har kommit långt :P. Nu kan jag rida henne med kropp , tygel o via ord som galopp , trav , lite snabbare kan vi , stanna , lugn tjejen ( så saktar hon ner ) . Har många gånger hört att hästar inte förstår va man säger men jag vägrar tro på det . För va jag inte hört är att hon tidigare är LÄRD att orden betyder vissa saker ? ( ulle) Jag märker att hon lyssnar ... Hon har full koll på MIG som ryttare o alltid uppmärksam . Jaha .... Vart skulle jag komma med detta nu då? Hahaha... Tror jag tappa tråden o gled över På annat men ... Den dagen jag skulle se att hon nr dårligt , har ont så skulle mitt hjärta spricka . Skulle jag veta att hon skulle lida av något som inte går att bota så hade nog även jag tagit det hårda valet att låta henne vandra vidare men jag skulle veta att jag ALDRIG skulle finna en som henne igen! Hon är inte utbytbar :/ o ingen skulle kunna ta hennes plats hos mig som hon tagit - ALDRIG! Skulle nog välja att leva vidare utan häst OM inte jag hade ett föl efter HENNE. En del kvar av henne! Bara tanken gör ont!
Varje dag med henne så lägger hon sitt huvud mot mig , kommer nära på ett sätt som är svårt att säga . Ögonkontakt ... Har ni fått det någon gång ?? Då man riktigt blir ståendes o allt annat omkring försvinner ... Jag har sett hennes vackra inre , fått träffa HENNE ... Aldrig tidigare hänt mig o vi har några hästar som man bara får komma inpå som ägare o ytligt men aldrig "djupare" . Pippi är för mig något helt otroligt , min bästa vän ... En del av mig!
Jag är världens lyckligaste som träffade henne o ska jag va sån så tror jag att ödet ibland kan va förutbestämt för hur gärna man ville med tidigare försök till häst , hur många man än försökte lära känna o fastna för så finns det nog en speciell för alla någon stans där ute... En man aldrig kommer sälja vidare eller lämna bort , aldrig svika utan man är villig att leva med .
Hahaha ... Låter som jag skriver om kärleken men så kanske det e ... Pippi älskar jag som min dotter , gubben , syskon , familj.... Ja ni vet :D
Hahah... Va blev detta nu då? Kan fortsätta i evigheter o tala om min vän men nu vakas middag så jag bjuder er på en av mina favvo bilder
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 28 november 2012 12:58

Go middag!!
Här fortsätter snön att falla :( o jag måste va ärlig o säga att det suger all lust att göra saker :/. Hade nyss besök av I o K ... Kul .... O nu då? Jag vet att jag måste ut o göra stall o samtidigt svär jag över att inte få hjälp med allt då gubben är dårlig . Ibland får man klaga ... O ni som hör mig klaga ofta ... Kanske säger det något om ni tänker efter ?! Kanske något som är fel!!! Funderar massa kring djur , kostnad , tid o ansvar för dem , ansvar som är andras mm... En förändring tack! ? Kussen är fortfarande kvar , kul :) . Är inte ofta han sover här så länge . Kvällarna är film för hela slanten :)
Ne nu diskar gubben , dax för mig att komma i bättre kläder o ge mig ut ...
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 27 november 2012 20:44

Idag kom räkningen på fodret o leveransen ... Det räknat med spånet som skulle komma i veckan.... Galet!!
Måste kanske se över detta med stall mm
Kram C

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards