bonnaliv

Alla inlägg den 10 februari 2013

Av Cicci & Ebbe - 10 februari 2013 17:09

Glömde ju berätta om att jag klätt casper i hans nya grimma :) Han finner sig lätt i va man ber om o vill så den kom snabbt på :) . Tog ju in honom o mamma nettis så de står inne o myser ( nja casper ville inte riktigt idag va ifrån mamma ) . Han stollade runt en stund i boxen tills jag klev in med borsten :) . Då stod han still o bara njöt :D
Han är ju trotts allt unghingst o man kan se det tydligt på hans trippande o nacken så fint rakt upp . Vilken hållning han har :P. Han är SNYGG !!
Idag slog tanken mig igen att ta o lägga min tid på honom till våren . Träna honom o köra markarbete ?! Han Måste komma igång med det , inte bara det vardagliga med lyfta på hov o borstning o hålla avståndet . Kläckte det högt inför gubben idag o ja han hade väll inga större invändningar emot det :).
Måste ha böckerna snabbt som grund sen kör jag på logiskt tänkande o förstånd !
Försökte få bild på casper i grimman men han va för med i allt o vände o vridde på skallen lagom när jag tröck på knappen . :P
KramC

Av Cicci & Ebbe - 10 februari 2013 15:45

Alltså detta handlar Inte om bakning :D ne då... Helgen!!

Tycker som vanligt att helgerna går snabbt förbi men med tanke på att vi bara får hela lördagen så är det kanske inte konstigt :). Fredag minns jag inte riktigt va vi gjorde , va nog inget speciellt då kanske . De hämtades kl 16 så de va ju här ganska sent ( 1,5 timma resa) .
Lördagen va smockad av roliga saker o något jag sent lär glömma va när lilla ( minstingen) loke åt EN HEL pizza innan alla andra ens hunnit med en halv :D
Idag ... Ja idag har det varit som i fredags , inte hunnit med något :S . Tråkigt att tiderna är lagda så dumt ! Blev lite snabbt ut till stall o hästar o en tårta (igen) o Jasmine gjorde negerbollar ( får man säga så eller är det chokladbollar som gäller?) . Sen va det dax att åka :( . Något som jag lär leva på länge efter denna helg är iallafall kramen :D . Loke kom fram utan förvarning o ställde sig o kramade mig när jag va på väg att gå för att hämta in ved :D . För er som gått igenom detta med anpassning o känslosvall o allt va det är när det gäller att få bonusbarn vet nog hur känslan va . (?!) jag blev helt ställd men när skallen kvickna till så klappa jag om honom :) Värre vore om jag bara blivit såendes o han gått o funderat på det ! Jag blev JÄTTE GLAD av den söta gest :)

Nu är de alla på vägen , på rull hem men snart har de sportlov - då kommer de igen :) . Nästa vecka , helgen tror jag det va tal om att de ska hämtas ( söndag) . Hoppas att vi tills dess har fått sålt våra valpar så vi kan köpa den efterlängtade bilen med 7 platsen:) så jag o lilla får följa med o hämta dem . Så vi kan åka ut på fler äventyr när de är här :D

En bra barnhelg :D , fler sånna tack! :)
KramC

Av Cicci & Ebbe - 10 februari 2013 15:23

Finns det någon BRA häst tidning man kan prenumerera på? Då jag varken hoppar eller följer något sånt eller dressyr så Är nog intresset annat än - ridsport :D . En tidning men massa roligt info , idéer o smarta drag i hästhanteringen !! :) vi gillar massa NH o markhantering :P o arbeta med skalle.

Vet ni någon som är BRA o lärorik så släng gärna en kommentar :)
KramC

Av Cicci & Ebbe - 10 februari 2013 00:08

Att allt bara i hästvärlden går från gen till gen? Varför skulle inte en "amatör" till häst kunna slå igenom , vinna o blir stor just för att den är bra i va den gör? Jag personligen kan väll tycka detta tjaffs om stam mm har fått mycket bevisat emot att en tidigar bra tävlande för det vidare ?!? Är jag helt ute o seglar när jag säger va jag tror ?! Att det ligger mycket i teknik hos både tränare o ryttare , hurvida kul hästen tycker att det är . Kondis , mående ( fysiska ) , rätt foder Då fodret är en stor del ??? Finns säkert mycket mer annat jag skulle kunna räkna upp som gör hästen - inte stammen?! Mött på några välstammde hästar som Inte slagit igenom :/ gör det dem till odugliga fäder? Ne jag kan inte tro det ? Då tror man att avkomman efter denna med superstam blandat men yttligare en välkänd stam kan ge något riktigt - wooooow(igt) !!! Visst mycket ärver säkert djur som vi människor men jag tror det mer är hälsa , utseende o psykiskt .. Eller? Blir galen på detta om stam hit o stam dit ! Stammen gör väll inte hästen utan hästen gör väll stammen ??? ( kan jag tycka )
Kram C

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards