bonnaliv

Alla inlägg den 5 februari 2013

Av Cicci & Ebbe - 5 februari 2013 23:27

Så gott som alla klippe sina hästar , man hör talas om det , man ser dem överallt klippta ... Men för mig dyker bara en fråga upp då - varför? En del exemhästar sägs ha behovet av att bli klippta så den biten kan jag förstå men alla andra typer av klippning ? Va jag även vet mer är att det förstör pälssättningen?! Varför klipper man sin häst det kallare halvåret? Visst jag kan tycka att EN DEL ser snygga ut klippta men jag förstår verkligen inte :/ . Hoppas på att någon kan förklara detta frissande som pågår åren runt . Hur bra är det för en häst på sommaren o bli klippt , ger det ingen verkan på huden med tanke på solljus , insekter mm?
Är helt snurrig för hur jag än tänker på det så blir frågan allt bara större :S
KramC

Av Cicci & Ebbe - 5 februari 2013 22:42

En dokumentär serie på svt 24 :P den fick mig att bli kvar i soffan. Handlar om stadsbor som ska ta hand om olika typer av gårdar en viss tid , 3 familjer tror jag till o med :) . Förbannat intressant !!! :P om inte annat lite kul o se o höra deras funderingar , diskutioner o försök till lösningar på olika saker .

Någon mer som kollar på det o vet vilka dagar det går?
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 5 februari 2013 22:07

Underbara vänner ( djur ) ... Att de kan njuta så av snö ... Trodde de skulle va trötta på den de med :O .
Fast det e klart .... Springa så snön yr kanske ger något en annan inte förstår sig på kanske ?! :) Är nog inte tänkt att mänsklig hjärna ska förstå allt heller :P

I morgon vankas lång tvättdag hemma hos mamma :( . Precis ... Tvättmaskinen är utan all hjälp antagligen :/ . Hur kul kan detta va då men det är illa tvunget :S . Bestämde för att laga middag hos dem :) o det bli den super goda älgfärslimpan :P

Nu har snöandet lagt sig för en stund :) men shiiiiit va det har vräkt ner. Lilla stod idag men hela stövlarna fulla av snö o förklarade sig kärlek för det vita kalla helvetet :P .... Barn är barn o jag önskar att det sinnet satt kvar hos en även som "vuxen" .
Hade ju tänkt jobba vännerna i snön men osäker på att jag hinner i morgon :/ men jag tror nog snön blir liggandes ett tag så jag ska nog hinna med Det.

Nu ligger familjen o "sover" o jag har planer på att sluta mig till dem innan de somnar för natten :)
Måste mysa lite ...
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 5 februari 2013 20:00

Träden viker sina grenar , buskarna lägger sig mot backen ... Ska det inte sluta snöa? Snart insnöade ... Snö till knäna !!
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 5 februari 2013 17:18

Jag lovade mig själv att inte klaga över snön o jag omvände det negativa till positivt !
Istället för Att svära ve o förbannelse över allt snö som är nu MASSOR så får jag va glad åt vännernas träning den ska ge. :D Rida Pippi i den DJUPA snön o arbeta jhon en del MEN INTE IDAG... Idag ska jag bara planera med att hinna med allt o alla djuren då snö automatiskt bjuder på mer arbete .
Vi gav oss ut på vägarna nyligen o jag lovar att jag fick sitta på helspänn :/ De hade inte kört våran väg o vi fick chansa efter vägen o dess kanter .
( bilden e efter vi fick vända hem för att hämta älgfärs vi glömde framme ) . Ändå måste jag säga att när man vänder det negativa till positivt så känns det helt okey :) Naturen e vacker !!
KramC

Av Cicci & Ebbe - 5 februari 2013 12:51

Jag måste erkänna hur dårlig jag är på detta me att göra vännerna Fina i man o svans :/ men ändå tycker jag det är kul att stå i timmar o fläta o greja :) Ibland flätas det men blir väldans enformigt i längden :/ . Hittade några roliga o snygga frisyrer på Google o kom på att va fasen :) , vi har många läsare med häst o kanske me hjälp av er kanske man kan lära sig lite snyggt o kul i den biten?! Skulle va kul med inlägg o bilder ( för den som är trögare som jag är bilder ett måste för en bra beskrivning av "stegen" ) hahah... Någon som känner sig manad ?
Jag skulle uppskatta det enormt o garanterat spendera timmar med o se om jag kan lära mig det :)

En annan ganska viktig men missad sak .. Jag kan tro att funktionen av det är för det bättre om inte annat ! Dessa stretchövningar man ser för hästar i flertal stall... Var köper man de tavlorna?
Kram C

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards