bonnaliv

Alla inlägg den 3 februari 2013

Av Cicci & Ebbe - 3 februari 2013 23:54

Vissa dagar känns liksom i kroppen mer än andra o det är dagar man är nöjd , glad o man vet att man gjort va man sagt sig göra :D
Jag ler när jag tänker på vår ridtur o hur underbart det är med dem , de är nära vänner o med bra vänner mår man som bäst :) . Pippi o jhon fick stå inne över natt då de blev lite varma ändå av rundan o jag funderar starkt på om jag ska ägna en stund på förmiddagen åt att longera jhon lite ?! Det skulle ju inte skada iallfall.... O jag vet ju hur mycket han uppskattar det , man ser på hela honom hur nöj han är efter "ett pass" . Ja jag får helt enkelt fundera över det eller om jag ska ta honom efter gubben kommit hem??? Ja de sista kanske är bättre för då får han gå med ut ihop med Pippi på morgonen så om han blir svett så gör det inget om han blir inne . Då har han ju redan fått några timmar ute!!! Smart va!!!? Funderar faktiskt på att skapa lite roligare saker här ute , just för Johns o pippis skull ( för egen del) , ja för de andra med om de vill så klart men nu är det min skalle som tänker o då är det för de 2 :D . Arbeta med de från mark lite mer o låta de få jobba med skallen :P. Sätta upp lite roliga typer av hinder ... Nej inte för hopp , eller ja Kanske lite lägre för jhon kanske :) Vet inte om jag ska våga släppa Pippi på de med? ( ulle) Nu är ju tanken lite mer arbete o så. Lite för deras muskler !
Jaja skallen spinner vidare men jag lämnar det så på bloggen. Ska kolla på lite don så man Kanske kan prova jhon vid kärra ( Anki skakar nu på skallen men det är enbart för träning för honom , inte tävling ... Han e inte körd för det ) Han har INGEN tävlingsinstinkt där ... Han hade ingen på rundan när vi trava förbi inte!!! Man ska inte låsa skallen på hur tidigare hästar varit , ingen är den andra lik ..

Här ligger jag , 2 filmer senare o pigg som attan !! Tröttheten gick över :O ops... Ja det lutar åt lite serier sen om inte gruset infinner sig i ögonen .

Jag vill inte tro att vinern väntar bakom hörnet som alla säger .. Jag vill tro på vårkanten är kommen , iallafall nära .. Vill tro på plus mer än minus .... Vill behålla den positiva energi det ger!
God natt alla glada , ja ledsna med för den delen o arga / sura med :D
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 3 februari 2013 21:51

Röjar Ralf har bio premiär den 8: de feb men vem orkar vänta ?! :P
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 3 februari 2013 18:46

Av Cicci & Ebbe - 3 februari 2013 18:43

Idag gick drömmen i uppfyllelse :D det va evighetersen kändes det som . Vi Kom äntligen ut med vännerna o vet ni va? Denna gång va FÖRSTA gången vi red ut ihop med jhon... Innan har han blivit riden o vi promenerat med . ( som ni vet ) . Det gick SUPER !!!! Både han o Pippi hade kul , man såg det o kände det med :) Vägarna va svinhala på sina ställen men både Pippi o jhon höll ögonen på vägen o valde noga ut sin väg . Förbannat smarta båda 2 . Testade jhon en del o Hahaha den grabben är cool totalt . Man blev bara gladare o gladare ju mer man testade idag o va Anki uppskattade som mest va att han inte hängde på om hon inte lät honom till det o traven ( den va samlad ) . Vi tog väll mest skritt men min kära vän ville så mycket mer o vid vissa ställen av vägen o rätt som det va så va vi uppe i underbar trav :D . Ja jag låter henne när jag med ser att det går utan risk för halka o skada men hon är förbannat smart individ o faktiskt kan TÄNKA själv:) . Kallt blev det efter en bit men shiiiit va kul , va underbart .... Vilken känsla !!! Tack Pippi :D . Ja visst tack Anki o jhon med :P .
Som jag sa till Anki idag - man mår så mycket bättre om man bara kommer upp på ryggen o ut med vännen , sträcka o arbetet är ibland inte det viktigaste :)
Underbart!!!
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 3 februari 2013 16:05

Ut !!!
KramC

Av Cicci & Ebbe - 3 februari 2013 11:36

Ja jag börjar dagen vid halv sex ungefär , börjar alltid med att ta en runda i ladugården och kolla så allt är okej innan jag sätter igång utgödslingen , kollar mjölknings kön för det är alltid nån som inte har gått in i mjölkfållan , datan visar hur lång tid det har gått mellan mjölkningarna färger visar vilka som måste in med en gång och dom är röda och dom som inte är såbråttom med är gula när dom är inne i fållan så börjar man värma mjölk till kalvarna , medans mjölken blir varm så tar jag en vända ute vi ger grovfodret ute till korna även på vintern , där finns tak och vatten och även en skrapgång , där sopar jag fram fodret till korna och när det är gjort så är första laddningen till kalvarna färdig så då är det bara att sätta igång , sen skall krossen startas och se till att alla kraftfoder stationer fingerar som dom skall ,på vintern finns ju problemet med fukt och kyla så man får se till att det är tätt och tort , sen blir det frukost ja äta måste man göra ha ha men det går rätt fort , sen börjar det att reparera saker eller bygga om sen jag började på gården har jag gjort förbättringar utökat med 2 platser i ladugården gjort fungerande grindar och stång skydd för foderstationerna ja det finns en hel del till men det kan jag berätta om en annan gång sen blir det tid för kalvarna igen och samma procedur som morgonen fast bakvänt alldeles innan jag slutar tar jag samma runda som på morgonen och spolar och städar innan med det är ju som sagt mat vi håller på med och då skall det vara rent det sista jag gör innan jag går för dagen är att byta mjölkstrummpa så har ni några frågor så fråga på så skall jag svara på dom efter bästa förmåga , ha det bra Ebbe

Av Cicci & Ebbe - 3 februari 2013 09:25

Åh va underbart , barnprogrammen ljuder på nedre våning . Gubben är i full gång ... Jag själv ...jag ligger under täcket o myser än :D . Kikade på kommentarer o så :)
Här skiner solen igen :D o skallen luras både på gott o ont till vårkänslor :P . En positiv sak- större lust med mer ! Negativa- man blir lurad att tro på mer värmer men det är kallt ute ! Kanske kan denna dag bli bättre? Jag hoppas självklart på att få valpar sålda o komma ut med vännerna , arbeta dem , fixa stall o ta hand om de en o en (en stund med :) ) Va tror ni om väder o vind? Kan det gå mot varmare tider eller hur många av er tror att det tvärvänder med snö o skit igen?
Här kommer Bremer o Buffar :D märkt att matte är vaken :) då ska det sägas god morgon med klappar o kel men Bläää just nu får han vänta . Den killen är TUNG när han ska upp o helst över en:)
Så va bjuder eran dag på idag då ? Här ska det ju va vilodag men då allt blivit så fel i veckan så får vi allt använda den till nytta :/
Mer sol tack med mer värme så kommer man igång ordentligt igen !!
Kram C

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards