bonnaliv

Direktlänk till inlägg 20 februari 2013

Ridschema !

Av Cicci & Ebbe - 20 februari 2013 00:03

Kan va ganska bra o lägga upp? Speciellt om man vill få rutin igen o komma igång kan jag tänka mig :) Jag tänker logiskt där .... Att starta "mjukt" o jobba upp både i arbete o öka på sträcka ?!
Även här skulle jag vilja ha lite " stödshcema " o jobba utifrån ( om någon känner sig manad). Något som kan va ganska flexibelt :) o inte samma sak dag ut o dag in. Varken jag eller vännen skulle uppskatta det :P.
Förra året hade jag det ganska bra men då va det 3 rundor i olika tempon , skritt till en början med några delar trav o några sträckor galopp men inga längre . Detta år vill jag utöka det hela till lite roligare :D att både ha från mark (då jag anser det va en viktig del ) till olika muskelbyggande delar , gärna olika moment .
Utav att få igång Pippi med en bra grund så kan jag fixa ett passande till jhon utav att använda olika "mest passande moment " som grund för honom. Börjar med det jag än fått i kommentarer på tidigare inlägg o känner ni er manade ( ? ) ännu mer så får ni gärna bygga på det med :). Är tacksam för all hjälp här :D då jag vill börja bra o göra det bättre. ( lyssnar på de kunniga o lär ) .
Vet hur otroligt viktigt det är att börja rätt då en omusklad o "avställd" kan få mer skador än gott vid fel igångsättning o ridning. Ja jag e livrädd att göra fel , att de ska få ont tex. :/ . Alltså mycket går med logiskt tänkande men ändå lite stöd att arbeta utifrån är aldrig fel :D .

Vill starta gott o ha välmående vänner!
KramC

 
 
Emelie

Emelie

20 februari 2013 00:42

Veckoschema i all ära, ser bra ut och låter ju toppen
ha ha ha men i min lilla värld hade de aldrig fungerat, självklart brukar jag planera för kommande dagar men de brukar allt som oftast inte bli som jag tänkt mig iaf :-)

Hmm träning, jag med mina älskade fullblod (som statistiskt sett) har fler/får mer ryggproblem kör jag mkt träning för att bygga upp ryggmuskleran, hästarna rids/longeras på tygel undantag uppvärmning och avskrittning (unghästarna jobbas för att gå i lång låg form med framåtbjudning) även om det bara är den där lilla skrittrundan, de jobbar rätt med ryggen (om de är avslappnade såklart = ett måste) och självklart all form av klättring, backig ridning i lagom mängd.

Lycka till och ett måste alla underbara bilder :-)
Usch nu blev de blarrigt igen, får skylla på mitt nattarbete :-(

Kram Emelie

http://www.fullblodenicentrum.bloggplatsen.se

Cicci & Ebbe

20 februari 2013 08:25

Nja schema passar inte i min världe heller med jag känner Att jag måste få det passa in , för vännernas skull.... Om inte annat mår man bättre när man har ordning i allt :D

Tack för att du dela med dig av din erfarenhet :)
Ps) bilder kommer alltid
KramC

 
marianne

marianne

20 februari 2013 08:58

Jag brukar ha en liten plan i skallen som oftast följs, sen skriver jag riddagbok, (en för varje häst när jag haft flera) då är det lätt att gå tillbaka och se att man faktiskt har jobbat mer än man tror :)
Två saker som du kanske ska tänka på är att longering sliter ganska mycket och galopp tar mer än det ger....åtminstone i muskler....såvida du inte jobbar i kort galopp.
Jag funderar lite på om du alltid behöver sällskap ut? I så fall är det ju skitjobbigt....du kan och vill och har inget sällskap :(
Jag har ju haft det lite så med Ava, då hon stökat och bråkat för mycket utan sällskap, men nu litar vi mer på varandra så då funkar det ju.

Det kanske blir större sug efter fölen nu framempot våren och sommaren, allt brukar ju vara lättare den ljusa årstiden :)
Jag skulle så gärna köpa en av dom, kommer inte ihåg namnet, men jag har ju ingen användning för honom....och jag har bestämt att inte dra på mej fler hästar nu.

Sv: Ja, Sofia är toppen, hennes bil är trasig så hon kan inte komma till dej.....men vet inte om jag skulle släppa iväg henne ändå ;)

http://marresmams.blogg.se

Cicci & Ebbe

20 februari 2013 09:13

Hahah ja jag brukar inte longera längre stunder ... O galopp i longering är inte något jag använder o i ridning så är det kort (tror jag) :P
Mest skritt o trav i olika tempon ute i markerna med backar :D

Nja Pippi kan jag rida ensam men det är kylan som får mig tappa lusten när man ska rida ensam . Om jag väl kom så långt som upp i sadeln så skulle det nog bli bättre men det e ett långt steg just nu :/

EMRIKI? Casper? :P casper tror jag hårt på som dressyr häst faktiskt . Han bär sig snyggt o är väldigt feminin :D .

Hahaha fasen också!! Jag som hade hoppats på BRA hjälp ;).
KramC

 
Kerstin

Kerstin

20 februari 2013 09:12

Jag är nog sämst på att både göra och hålla något schema. Blir kanske bättre nu när jag vet hur jag jobbar.... Nä, skojar bara kommer det inte att bli, ha ha!! Men att ha en plan att jobba efter är toppen och sedan om man har den på papper eller i huvudet är kanske sak samma, säkert bättre att ha det på papper. Men långa skritturer i kuperade mark är ju toppen, jobb från marken på töm eller lina, ett markarbetspass i NH eller vad man nu väljer att kalla det, sedan smyga in lite trav och jobb på en ridbana och helt plötsligt så rider man i alla gångarter och hästen är stark och fin. ;)

http://stallrosen.bloggplatsen.se

Cicci & Ebbe

20 februari 2013 09:16

Ja NH är både roligt för en annan o vännen :)

Tycker det låter som bästa träningen är att bara hoppa i sadeln o rida ut som jag alltid rider när jag är ute :O mycket skritt o en del trav i olika tempon :)
KramC

 
Emelie

Emelie

20 februari 2013 15:12

Sv; så många bra tips :-) Härligt!
Tänkt dock bara på att traven är den gångart som faktiskt sliter mest på en häst (de som har tre gångarter dvs)
Sunt förnuft kommer man långt med oavsett vad det gäller och samtidigt vara lyhörd för hästen din :-)

Lycka till med träningen :-)

Kram Emelie

http://www.fullblodenicentrum.bloggplatsen.se

Cicci & Ebbe

20 februari 2013 15:13

Alltid lyhörd!! :)
Tack kramC

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cicci & Ebbe - 17 maj 2017 01:50

Å nej Varför sova bort livet? ;) här är man vaken o kl börjar gå mot 02 . Har inte varit så flitig på bloggen som jag hade velat , tyvärr. Vet inte va som finns o skriva som vanligt när jag väl ska till o få ner några ord heller :P Kan ju ...

Av Cicci & Ebbe - 9 maj 2017 21:43

Hej o hå.... Vår vardag är under prov då gubben har nytt jobb , skift . Det är mycket att anpassa o tänka på när man bor så här o speciellt då jag fortfarande inte tagit tag i mitt körkort :S Han ska vänja sig med tiderna o vi ska få allt att p...

Av Cicci & Ebbe - 8 maj 2017 08:19

Dagarna drar förbi .... Har inte haft en tanke på bloggen när orken funnits att sätta sig o skriva lite :/ . Emriki får sin medicin 5 dagar o 10 dagar . Han tar det så snällt , lunkar fram . Uppenbart är att något skrämmer honom i hagen då han ...

Av Cicci & Ebbe - 3 maj 2017 23:52

Jaha bloggen va som bortglömd mitt upp i allt ruvande mm :P Ne men allvarligt! Detta kan inte hända igen , att någon ger sig på våra djur?! Skulle ju inte va första gången o nog heller inte sista i detta sjuka samhälle men nu får det väll ändå ...

Av Cicci & Ebbe - 24 april 2017 14:48

God dag!!! Denna dag va planerad så gott som in i det minsta o vi stod bara o väntade på att kl skulle bli 17'00 . Hem kommer lillan från skolan o hade börjat räkna ner . Nere i byn ska en affär stänga o idag skulle de köra - Fyll 2 pappkassar ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards