bonnaliv

Direktlänk till inlägg 4 februari 2013

Tårta till gubbens dag

Av Cicci & Ebbe - 4 februari 2013 20:18

Ingredienser

2 st tekakor
0.75 dl mjölk
0.75 dl grädde
2 tsk majonäs, efter smak

Fyllning 1
200 gram leverpastej, bredbar
1 msk bostongurka
0.75 dl grädde som sedan vispas

Fyllning 2
200 gram mjukost , skinksmak
100 gram skinka ,rökt, hackad
0.75 dl grädde som sedan vispas

Fyllning 3
6 st ägg, hårdkokt
3 msk kaviar
0.75 dl grädde som sedan vispas

Garnering
15 cm gurka , i skivor
12 st körsbärstomater
22 st skinka, rökt, skivor
3 st ägg, hårdkokt
20 st ost, skivor
1 msk majonäs, efter smak
1.5 dl grädde som sedan vispas
Instruktioner

1. Börja med att koka ägg, lägg ner äggen i kallt vatten och när de precis börjar att koka, vrid ner värmen och låt sjuda i ca. 7 minuter. Låt kallna.

2. För enkelhetens skull vispa 3 dl grädde i en skål och ta 1 dl vispad grädde till varje fyllning och resten tillsätter du ca. 2-3 tsk majonäs i till att bredas på tårtan. (1,5 dl ytterligare vispas när du ska garnera tårtan.)

3. 2 st stora ca 28 cm, (bruka finnas att köpa på bageri)tekakor som dessutom är så tjocka att du kan dela dem, så det blir 4 lager. Är de inte tjocka får du ta 4 st.

4. Pensla varje botten med mjölk, innan du lägger på fyllningen, tårtan blir saftigare då. På båda sidor utom den som blir på toppen.

5. Blanda ihop fyllningarna i tre skålar.

6. FYLLNING 1: mosa 200-300 gram leverpastej och tillsätt bostongurkan. Ta 1 dl vispad grädde och rör om så den blir krämig och bredbar.

7. FYLLNING 2: Hacka 100-150 gram skinkskivor i små bitar, (som du sedan strör över den utbredda ostfyllningen). Blanda skinkmjukost med 1 dl vispad grädde, rör om.

8. FYLLNING 3: Skala och mosa äggen, tillsätt 3 msk kaviar (Kalles) smaka av , ta ev. mer kaviar.

9. Bygg ihop tårtan med fyllning mellan bottnarna.

10. Ta nu resterande av den vispade grädden och blanda i 2-3 tsk majonäs efter tycke och smak. Bred ut över hela tårtan och kanterna.

11. Ta plastfolie och klä in tårtan. Tryck till den lite. Låt nu tårtan stå svalt och "gosa till sej" minst några timmar, gärna över natten.

12. Ta bort plastfolien och vispa 1,5 dl grädde. Tillsätt majonäs efter tycke och smak. Bred ut på tårtan.

13. GARNERING: Låt nu fantasin flöda, garnera med det du tycker om. Variera gärna från gång till gång. Jag brukar tänka på att varje bit skall innehålla alla dekorationer.

14. Jag brukar börja garnera runt kanten, därefter uppepå från kanten och in mot mitten, ett varv itaget.

15. Jag brukar lägga gurkskivor/ostskivor eller salladsblad runt kanten. Skinkskivorna/ostskivorna rullar jag ihop och skär i 4 delar, ställer dem på högkant så blir de som små rosor.

16. Skinkskivorna kan även vikas ihop och sedan rullas ihop som en strut till en stor ros, som man lägger på tårtan.

17. Koka äggen och låt den kallna. Äggen delar jag i 4 klyftor. Körsbärstomater skär jag i 4 klyftor. Vanliga tomater i 8 klyftor.

18. Ibland garnerar jag även med räkor, paprika ringar/hackat, kiwi som skalats i skivor delade på 1/2, konserverade mandariner, svart kaviar, vindruvor, annanas m.m

 
 
Nina

Nina" title="http://blogg.se]Nina[/url]" target="_blank">blogg.se]Nina[/url]

4 februari 2013 21:33

OMG vad gott det där såg ut!
Fyller Ebbe år i dag? Eller är du bara så snäll och gör smörgåstårta åt honom ändå?

Shit vad hungrig jag blir.....

http://stallskogalund. blogg.se

Cicci & Ebbe

4 februari 2013 21:36

Nej kag ska göra den :) han fyller den 6. Feb :) o det är väldans snart :D
Kram C

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cicci & Ebbe - 17 maj 2017 01:50

Å nej Varför sova bort livet? ;) här är man vaken o kl börjar gå mot 02 . Har inte varit så flitig på bloggen som jag hade velat , tyvärr. Vet inte va som finns o skriva som vanligt när jag väl ska till o få ner några ord heller :P Kan ju ...

Av Cicci & Ebbe - 9 maj 2017 21:43

Hej o hå.... Vår vardag är under prov då gubben har nytt jobb , skift . Det är mycket att anpassa o tänka på när man bor så här o speciellt då jag fortfarande inte tagit tag i mitt körkort :S Han ska vänja sig med tiderna o vi ska få allt att p...

Av Cicci & Ebbe - 8 maj 2017 08:19

Dagarna drar förbi .... Har inte haft en tanke på bloggen när orken funnits att sätta sig o skriva lite :/ . Emriki får sin medicin 5 dagar o 10 dagar . Han tar det så snällt , lunkar fram . Uppenbart är att något skrämmer honom i hagen då han ...

Av Cicci & Ebbe - 3 maj 2017 23:52

Jaha bloggen va som bortglömd mitt upp i allt ruvande mm :P Ne men allvarligt! Detta kan inte hända igen , att någon ger sig på våra djur?! Skulle ju inte va första gången o nog heller inte sista i detta sjuka samhälle men nu får det väll ändå ...

Av Cicci & Ebbe - 24 april 2017 14:48

God dag!!! Denna dag va planerad så gott som in i det minsta o vi stod bara o väntade på att kl skulle bli 17'00 . Hem kommer lillan från skolan o hade börjat räkna ner . Nere i byn ska en affär stänga o idag skulle de köra - Fyll 2 pappkassar ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards