Direktlänk till inlägg 4 februari 2013
Ingredienser
2 st tekakor
0.75 dl mjölk
0.75 dl grädde
2 tsk majonäs, efter smak
Fyllning 1
200 gram leverpastej, bredbar
1 msk bostongurka
0.75 dl grädde som sedan vispas
Fyllning 2
200 gram mjukost , skinksmak
100 gram skinka ,rökt, hackad
0.75 dl grädde som sedan vispas
Fyllning 3
6 st ägg, hårdkokt
3 msk kaviar
0.75 dl grädde som sedan vispas
Garnering
15 cm gurka , i skivor
12 st körsbärstomater
22 st skinka, rökt, skivor
3 st ägg, hårdkokt
20 st ost, skivor
1 msk majonäs, efter smak
1.5 dl grädde som sedan vispas
Instruktioner
1. Börja med att koka ägg, lägg ner äggen i kallt vatten och när de precis börjar att koka, vrid ner värmen och låt sjuda i ca. 7 minuter. Låt kallna.
2. För enkelhetens skull vispa 3 dl grädde i en skål och ta 1 dl vispad grädde till varje fyllning och resten tillsätter du ca. 2-3 tsk majonäs i till att bredas på tårtan. (1,5 dl ytterligare vispas när du ska garnera tårtan.)
3. 2 st stora ca 28 cm, (bruka finnas att köpa på bageri)tekakor som dessutom är så tjocka att du kan dela dem, så det blir 4 lager. Är de inte tjocka får du ta 4 st.
4. Pensla varje botten med mjölk, innan du lägger på fyllningen, tårtan blir saftigare då. På båda sidor utom den som blir på toppen.
5. Blanda ihop fyllningarna i tre skålar.
6. FYLLNING 1: mosa 200-300 gram leverpastej och tillsätt bostongurkan. Ta 1 dl vispad grädde och rör om så den blir krämig och bredbar.
7. FYLLNING 2: Hacka 100-150 gram skinkskivor i små bitar, (som du sedan strör över den utbredda ostfyllningen). Blanda skinkmjukost med 1 dl vispad grädde, rör om.
8. FYLLNING 3: Skala och mosa äggen, tillsätt 3 msk kaviar (Kalles) smaka av , ta ev. mer kaviar.
9. Bygg ihop tårtan med fyllning mellan bottnarna.
10. Ta nu resterande av den vispade grädden och blanda i 2-3 tsk majonäs efter tycke och smak. Bred ut över hela tårtan och kanterna.
11. Ta plastfolie och klä in tårtan. Tryck till den lite. Låt nu tårtan stå svalt och "gosa till sej" minst några timmar, gärna över natten.
12. Ta bort plastfolien och vispa 1,5 dl grädde. Tillsätt majonäs efter tycke och smak. Bred ut på tårtan.
13. GARNERING: Låt nu fantasin flöda, garnera med det du tycker om. Variera gärna från gång till gång. Jag brukar tänka på att varje bit skall innehålla alla dekorationer.
14. Jag brukar börja garnera runt kanten, därefter uppepå från kanten och in mot mitten, ett varv itaget.
15. Jag brukar lägga gurkskivor/ostskivor eller salladsblad runt kanten. Skinkskivorna/ostskivorna rullar jag ihop och skär i 4 delar, ställer dem på högkant så blir de som små rosor.
16. Skinkskivorna kan även vikas ihop och sedan rullas ihop som en strut till en stor ros, som man lägger på tårtan.
17. Koka äggen och låt den kallna. Äggen delar jag i 4 klyftor. Körsbärstomater skär jag i 4 klyftor. Vanliga tomater i 8 klyftor.
18. Ibland garnerar jag även med räkor, paprika ringar/hackat, kiwi som skalats i skivor delade på 1/2, konserverade mandariner, svart kaviar, vindruvor, annanas m.m
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|