Direktlänk till inlägg 26 november 2012
Ingredienser
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
1.5 krm vitpeppar
1 tsk lökpulver
1.5 krm vitlöks pulver
1 st ägg
1 st morot, riven
1 kg köttfärs (älg- eller nöt-)
3 msk smör
1 msk ströbröd (ca)
Instruktioner
1. Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla i 10 minuter. Under tiden finriv en morot.
2. Tillsätt salt och kryddorna. Tillsätt ägget, rör om.
3. Tillsätt därefter köttfärsen och den rårivna moroten. Rör om till en slät smet.
4. Smörj en ugnssäker form med smör och smält resten av de 3 msk smör i en kastrull.
5. Forma köttfärsen till en jämn limpa och lägg i formen.
6. Pensla med det smälta smöret och häll resten runt om limpan. Strö över med 1 msk ströbröd.
7. Grädda i ugn ca.190 grader 45-50 minuter. Ta en sked och gör ett hål i limpan , tryck ut lite köttsaft och kolla så den är klar, den ska inte vara blodig.
8. Serveras till kokt potatis , en god gräddsås gärna med lingonsylt , sallad eller grönsaker.
Vi gjorde den med älgfärs
Det va nog den godaste jag ätit när det gäller köttfärslimpa , ratade lingonsylten o åt så jag kunde spricka :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|