bonnaliv

Alla inlägg under augusti 2012

Av Cicci & Ebbe - 26 augusti 2012 07:00

Ja nu försöker jag skriva lite vad som händer på gården jag jobbar på och hemma vid. Jag igår morse fick vi tillskott i ladugården en liten kalv kom och hälsa på mig så fort jag kom . Härlig morgon va det men oj vad korna hade varit igång tryck sönder en grind och mjölkningslistan var lång ja det var bara att sätta igång och laga och få in kossorna som hade smitit ja det var lite stressigt och så var man i full gång resten av dagen hämta spån till hästarna hemma gjorde nya hagar så nu idag känner jag att tröttheten kommer krypandes men men djurens kan ju inte hämta sin mat själva eller städa ha ha ja kor skiter där dom står så bara det är ett heltids jobb . Och vagnen är inte riktigt klar ännu så där finns att göra där med på en gård tar jobben aldrig slut och det är bra det ha det så länge
Ebbe

Av Cicci & Ebbe - 25 augusti 2012 21:24

Av Cicci & Ebbe - 25 augusti 2012 20:20

Oj oj oj ... En sjujäklans herre dundrande dag går till ända. Blev en massa gjort må jag säga :) o kul har det varit med . Svägerskan spenderade timmar i lösdriften med att måla o fint blir det :D , tack söt . En annan blev ståendes efter att fixat boxarna med spån vid spisen . Blev både matlagning o bakning med kusinen :P . Händer inte allt för ofta så när gubben kom hem efter eftermiddagspasset så stod käkat klart o nybakat till kaffet :P . 10 st tog plats vid bordet :). Så nu strax innan 8 så har lilla somnat nöjd , hagen är fixad o jag förbannat NÖJD. ( synd bara att syrran svek ) haha... Har varit fullt ös men fy va underbart o helt plötsligt slår det en att ens dotter är en liten , liten , liten person o inte alls behöver mamma som mamma kanske önskade :O enda stud va vid matbordet o när hon gav mig en plockad blomma då vi satte upp staketet . Hela dagen har hon varit med de andra barnen , lekt , blött ner sig o bara haft det förbannat kul av va man ser . Det kan ju bara inte bli bättre o bra med mat gick i med :D . De vi flyttat till nya hagen e syrrans , svägerskans , mina 2 o min vän behöver verkligen få min tid några timmar under morgondagen :O , får se på det som 2-veckors bete :P . Hon blev jätte glad när hon förstod att jag skulle ta med henne men något fundersam när hon hamnade i ny hage. I morgon tar in henne sen blir jag ståendes några timmar , pyssel , borstning o bara va vi ... Saknar det! Ps) hon har fått en påse godis idag med så hon ska nog bli glad . Hoppas på att komma ut på ryggen men va jag tror så sitter hennes ena sko lös igen :/ o det e Inge roligt längre då de lossnar hela tiden :O . Konstigt!! Jaja hon blev nog verkad alldeles fel När skorna togs av ( vinterskorna ). Efter det så sitter de inte länge :/ .
Nu mina vänner sitter en nöjd kärring uppkrupen i soffan med sprakande eld o bara äter det bästa som finns ( tror jag ) , salt o vinäger chips!!! Önskar er en super trevlig fortsatt lördag .. Jag ska bara mysa vidare!!!
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 25 augusti 2012 10:16

Det blev en underbar morgon efter kväll i tjaffs :). Nu är allt som vanligt igen o livet rullar Vidare ! Ska inhandla ännu mera tråd o är på rull till affären :) , se om man får med svägerskan , kanske får ut syrran?? Det blir en smockad dag denne kan jag lova för samtidigt som man ska sköta gård o djur så ska man fortsätt planering för affären så ännu fler blir vi :) , barn , middag o baka med :O . Kanske ska det börjas måla ute i affärshuset ... Hmm... Har en bit kvar på lösdriften med o ösa ut det sista , spåna boxarna , borsta vännerna !!! Ja detta är skrivet i runda slängar för konstig nog så blir jag stressad av bara tanken på allt men men... Ne nu ska jag hinna upp till syrran o pussa min lilla Naddis innan man far vidare .. Gubben o lilla ska bara komma ut från affären :)
Kram C

Av Cicci & Ebbe - 24 augusti 2012 21:21

Av Cicci & Ebbe - 24 augusti 2012 21:01

Jag o lilla fixade oss en underbar eftermiddag efter maten då gubben hälsade på herr kudde ett par timmar. Vi bestämde oss för att gå ut till vännerna o njuta av solen :) . Massa lek o plaskande blev det o jag kunde inte låta bli att ta kort på dem . ( både lilla o hästar ) . Det är rena terapin att va med dem , så lugnt ... Inga krav på att man ska va på visst sätt . se in i deras stora bruna ögon , man drunknar lätt :D. Se lilla leka fritt o även hundar o hästar är med :). Vi är som en enda jätte familj!! ( fast de e va vi e ) . Ibland kan man bara inte beskriva känslan men jag fångar den i bild :) lättare :). Det e helt otroligt va livet ibland är bekymmerslöst , fritt ... LEVANDE! Underbart ... Dyblött med ett stort leende !!
Kram C

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<<
Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards