bonnaliv

Alla inlägg den 14 mars 2013

Av Cicci & Ebbe - 14 mars 2013 22:34

Alltså jag vet inte va man ska säga om detta med hästhandlaren. Ibland blev man vansinnig o höra om hur det drabbat både djur o köpare :/ men ändå kan jag inte låta bli o fundera kring "handlaren". Hur ofta händer det att man specialiserar sig på att sälja skadade hästar? Låter väll inte logiskt för en frisk hjärna !!! Kan det inte va så att hon förlitat sig på vetrineren ?!
Visst man blev upprörd över köparens historia men nu då till va vet själv sa- detta med ny miljö , ägare mm ... Man vet att press o stress kan göra stor skada ! Kan det va helt uteslutet att så kan va i fallen med? Jag menar då vet ansett det inte vara risk till större skada på den förändring man sett på rönken o han lät inte som den som sticker info under stolen. Fast detta är ju bara va jag tänker o tycker. Nu ska ni inte ta detta som att jag säger att handlaren är oskyldig ! Finns säkert info gällande en del sålda hästar hon väl känt till? Vem vet !?
Man kan inte diskutera det heller ... Det är något utanför ens egna vetskap.
Stackars Armani :( hans öde pga människans fel o brister !!!
KramC

Av Cicci & Ebbe - 14 mars 2013 20:21

Ikväll har jag kommit Hia inpå livet :D jag myste med henne medans de andra gjorde lite annat o efter ett tag så putsade hon mig i nacken hahah.. :P .
Lilla va iväg till församlingshemmet o hon hade verkligen Visat framfötterna . Hon tog för sig o intog stora rollen som Jesus i deras pjäs de hade o va med o dansa o sjöng ! :O
Hur som helst så hade hon kul o vi stod o titta på henne när vi kom för att hämta henne :) mitt hjärta slog extra slag o hela jag blev varm o se henne mitt i högen av dansande barn. :D hon va så "hemma" där o redan i bilen sa hon att hon ville dit igen.
Är hon glad så är jag lycklig med henne!!
Härlig kväll ... Snart är kl 21 o då blir det tv.
KramC

Av Cicci & Ebbe - 14 mars 2013 16:06

Ikväll kl 21.00 på svt 1 ..
Oseriösa handlare ! Detta ska iallfall jag kolla på ikväll :)
KramC

Av Cicci & Ebbe - 14 mars 2013 15:42

Helt galet!! Jag vill skaffa råtta men skriker o springer benen av mig när en mus trillar ut ur skåpet!! Hahaha.... Nu kommer våren här!
KramC

Av Cicci & Ebbe - 14 mars 2013 13:00

Hur svag är man inte den dag man går emot sina egna principer bara för att följa strömmen? Man tycker man har mer makt i sitt ord pga alla som står bakom en ! Tänk detta stöter man på nog hela livet!!?? Från skola till vuxen ålder . Man ser det i bloggvärlden o vardagen ! Alla läsare som läser varandras bloggar håller samman o stör sig en på en så hänger resten på. Vardagen - någon som stör sig på en , ja då måste de andra med hänga på o gör man inte som andra ja då blir man offer själv! :/ sjukt !!!

Vända kappan efter vinden är det fegaste av beteende , falskaste med!
Stå upp för dig själv o skit i andra .. Säg dina egna ord än andras ...

Detta inlägg grundar sig på noll o inget.. Bara va i min tanke!
KramC

Av Cicci & Ebbe - 14 mars 2013 12:27

Tycker det är synd att det ser ut så här på hästmarknaden :( men det är oundvikligt ... Dessa som får vandra till olika ägare!
Har under de år vi haft häst tagit oss an några av dessa ( ja inte de på annonserna men som en gång va där) . Önskar vi kunde fortsätta o hade tid o ork för det. Synd att många skaffar häst vår/ sommar men när sen grönbetet är dårligt så inser de att råd inte fanns , borde man inte tänka ett steg längre? För varje gång en häst tvingas bryta upp o flytta , lämna kompisar o lära nya rutiner så skadar man dess psykiska mående :( . Man kanske tycker man gjorde en tjänst o ge hem ett tag men den som valde att ge hem för kortare tid kan nog inte inse den skada o stress man sen gett, att man själv deltog i detta med att bryta ner en levande varelse


Gör som vi gjort ... Ta er an en av dessa o ge dem ett bestående hem !
Tycker så synd om de som inget annat får göra i sitt liv än o byta stall o ägare :(
KramC


Man kan alltid hoppas !OBS)länkningen krånglar så sök på skänkes i sökrutan då den länka till helt FEL annonser :/ http://hastmarknad.hastnet.se/sok/adv.so...ok/adv.soklistan.php

Av Cicci & Ebbe - 14 mars 2013 09:03

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=702890&inriktning=&typ=

Billig o fin !! Bara det borde dra intresse?
KramC

Av Cicci & Ebbe - 14 mars 2013 08:50

Tänk va vännerna nöjer sig snabbt nu mera :) kvar ligger foder o de har gått ner till andra änden av hagen :O . Tänk att de äntligen (ALLA) blivit fullt medvetna om att foder kommer o att man inte behöver stress i sig . :D . Jhon har sina dagar men vi vet att det kommer ge med Sig när han inser att han inte behöver konkurrera om maten , vissa dagar så tar han det hela med ro :) . Man får ge tid för att ingå i flock från att haft granne är inget som är gjort på 2 röda . Hittills Finns en han kan dela hög med o det är Hia :). Men idag har de alla ätit , blivit nöjda o gått som hel flock neråt igen :D vissa dagar gör en överlycklig inombords o de som inte riktigt förstå denna glädje över lämnat foder hahah ... Jag begär inte förståelse heller !!

Nu är lilla på dagis , jag eldar o gubben ger får o kaniner :P han åker tillbaka till jobbet efter vi hämtat hem min stjärna :)
KramC
Lånade en så vacker bild...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards