bonnaliv

Alla inlägg den 13 mars 2013

Av Cicci & Ebbe - 13 mars 2013 23:29

Med blåsten utanför rutan o tanken på vännerna så ska jag ta kväll , lägga mig . Hundarna har tagit plats i sofforna :) o nu sover hela huset . Jag själv sitter fast vid tv.n framför något om kyrkan o dess försäljning av marker ! Hahaha .... Helt otroligt men sant! Brist på annat o göra kanske ?

I morgon vankas det dagis o sen ska lilla med sin kusin prova på detta med lek/ pyssel o sång i församlingshemmet :/ . Det andra va på måndagar o detta är torsdagar kl 18 - ( beroende på) ... Det som fick mig att verkligen testa detta på torsdagar va att hennes dagisfröken är en av "ledarna" o sen är ofta min bror med . Han bor nämligen över , lägenhet i samma hus . Hmm.... Märks om lilla tycker det är kul i morgon! Är trotts allt för hennes skull.

För mig / oss i morgon då? Jo det vankas häst med Anki :D
Exakt va som står på schemat vet jag inte än men :) det ska nog bli trevligt . Alltid trevligt me gott sällskap , djur som människa :D .
Så med dessa positiva ord tar jag o styr stegen uppåt , mot säng. God natt alla där ute , skänker en extra tanke till de hemlösa o hoppas våren snart infinner sig ( lite lättare livssituation !!!)
KramC

Av Cicci & Ebbe - 13 mars 2013 21:55

Har du pengarna o intresse av dressyr så här har du verkligen ögongodis !


http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=702756&inriktning=&typ=

Av Cicci & Ebbe - 13 mars 2013 21:49

För ett tag trodde jag att våren stod utanför dörren ... Allt slogs i kras denna morgon o hela dagen har liksom strött salt i såren ;) . Snöat o förbannat typiskt så har det som en gång smälte frysit o gissa vad ..?!... Jo isagata!!!! Jag tänker inte riskera trotts brodd skador o brutna ben o vem vet vad . :/ Nu ska man få längta då ? Här kan man knappt gå ut för under detta puder ligger faran o lurar o var man än sätter fötterna så glider man. Våran gård är isblank !!! :( Va som stör mig mest just nu är att de som har hand om vägen o grannens väg ( delningen ) Inte grusar häråt utan bara på andra hållet!!! Man kanske borde ringa o klaga till dem? När hoppet va på topp så frös allt :( o jag kan bara önska ... En tur med vännen ...

Hennes välmående går före mitt eget !!! ( tar inga risker för att få va jag vill ha)

KramC

Av Cicci & Ebbe - 13 mars 2013 21:23

Hur gör ni när ni transport tränar era hästar , eller få dem se transporten som annat än otäck o skrämmande?

Vi ska söka o köpa en gammal , va som så länge den håller så de Inte kan trampa igenom o stabil så pass så den är fri från risker av skador . Renoveringsobjekt som mindre snygg!! Tanken är att den ska stå i hagen :O med nerfälld brygga så de alla kan undersöka den i den takt de vill o känner för . Ska lägga lite gott längst in så de ser den som något positivt istället för negativ upplevelse . Detta mest för fölen så den blir nog ståendes i vår hingsthage när den är klar. Sen ska vi sakta vänja de med att stänga bakom o dra den runt , inte alls långt utan öppna o låta dem kliva ur igen. Kommer ta sitt lilla tag men :) det är helt utan tvång !! Bara vänja dem vid att den inte innebär fara o vill ta till flykten o sen successivt öka sträckan , när vi nått 2-3 mil med de ståendes fint o utan stress så är jag nöjd.

Vet att många tjatar o tjatar , ger sig fan på att de ska gå på o de kallar det träning :/ . Detta gör upplevelsen till rädsla o de vill ta till flykten i slutänden . Det man endast bygger upp är en stressad o pressad situvation för de! Jag anser det fel! Va ni tycker är upp till er. Jag tror på detta med att ge dem tid då en häst är i sin natur ett nyfiket djur så kommer de utforska det stora åbäket som står i hagen o det blir istället intressant o lek.

Hur gör du?
Va tycker du man ska göra för att lyckas me transportträningen!?
KramC

Av Cicci & Ebbe - 13 mars 2013 20:57

Sliter skor som attans .. Nästa att köpa är ett par skor / boots att rida i :)
Stövlar känns uteslutet?
Nja de som är på bild ser väll rätt okey ut men sen är frågan om hur bekväma de är?! Boots !! Det är jag van med men skulle fasen uppskatta lite högre sula o lite klumpigare så att säga! Lite tyngd....
Vilka är för er bra ? Tipsa gärna för ett par nya måste jag införskaffa!
KramC

Av Cicci & Ebbe - 13 mars 2013 18:54

Jaha ... Snart är det dax för sängen igen då :O snabba dagar det är nu!

Håller på med ännu en skylt :) terapi arbete :P
Skriver med den som jag länka , kan inte låta bli riktigt o höra mig för ändå :D
KramC

Av Cicci & Ebbe - 13 mars 2013 14:47

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=702768&inriktning=&typ=


Jag skulle ha sattsat några tusen om Det inte vore för de jag har :) . Som sagt alla hästar är tidskrävande
KramC

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards