Direktlänk till inlägg 13 augusti 2012
Ingredienser
Fyllning:
400 gram köttfärs
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
3 msk vatten
1.5 msk tomatpuré
1 tsk timjan
Botten:
4 st ägg
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk oregano
smör/margarin
Täcke:
1 dl matlagningsgrädde
0.5 dl crème fraiche
2 dl riven ost
10 st cocktailtomater
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Fyllning: Hacka gul lök och vitlök. Bryn köttfärsen och tillsätt löken. Salta och peppra efter smak. Tillsätt vatten, tomatpuré och timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.
3. Botten: Smörj en ugnsform. Vispa äggen med grädde och oregano. Häll äggsmeten i ugnsformen. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Efter att du tagit ut formen så höj värmen till 225 grader.
4. Täcke: Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat skål. Skölj och halvera tomaterna.
5. Sätt ihop omeletten: Fördela köttfärsröran i ugnsformen. Häll grädd- och ostsmeten över köttfärsen. Toppa med tomaterna. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.
Provade detta recept men tycker att tacokrydda skulle piffa till det lite extra då styrka o smak inte skulle skada MEN gott va det :) Dubblade så gubben får lunch låda med :P
Kram C
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|