bonnaliv

Alla inlägg under oktober 2016

Av Cicci & Ebbe - 23 oktober 2016 23:14

God kväll

Idag har jag inte gjort många knop precis :/ med mina svullna handleder ligger jag nu med extra för värme

Så vacker är man om båda armarna . Tror det är dags o köpa den där värmefilten nu som jag tänkt köpa några år men när man väl är ute för o hitta en så ska man visst va ute till jul (suck) . Antar det får vänta då men tycker det borde säljas för det finns ju faktiskt de som behöver ha den där extra värmen för o fungera vissa dagar året om . Jaja...


Idag har vi fått nya djur till gården , hönsen har anlänt som grannen lovade oss för flera veckor sen :)
Det värsta är att med fanns också 2 tuppar:/ vilket vi inte hade kommit överens om att ta då vi redan har 2 . Grannen får laga tuppsoppa i dagarna ;) för kvar kan vi inte ha de. Det tog flera dagar innan putte accepterade den nya tuppen att röra sig fritt o än idag kan han va där o jaga undan men de delar hus o damer nu iallafall .
Jag har ingen koll på hur många höns det blev men tyckte iallafall gubben sa att 5 va svarthöns:D av de
jag tycker de är så vackra o har velat ha det ett tag. Gubben släppte ut de nya hönorna medans de andra satt på sina platser o sov.
Får se i morgon hur detta lyckades men tupparna är kvar i hönsburen .

Idag har vi haft ute Pelle med , sen han blev sjuk o jag va som en hönsmamma på honom o pyssla så har han blivit bortskämd hahahaa ... helt otroligt men han vill gärna komma ut dagligen o dricka vatten av tesked :D sittandes i min hand. Nu är han ju mycket bättre än innan men han blev nog lite bortskämd där o just den lilla grejen vill han gärna ha kvar :)
Lika så så duger bara stormatte nu för man blir lite sur hos de andra

Härliga djur!! Han är helt underbar o jag är så glad att vi köpte honom så många leenden han har gett en . Vi alla är fästa vid honom!!! Lillans Pelle :P
Idag har jag ögat genom sidor där det säljs reptiler o tillbehör på jakt efter ett större hem åt honom . Har hittat ett par men får se vilket det blir av de.

Förressten, jag tycker ni ska gå in o prova hemmagjord kycklinghamburgare med bostonmajjo på min andra blogg www.pilloritaskok.bloggplatsen.se , det gjorde jag i förrgår o mmmmm de tåls att bjuda på !

KramC

Av Cicci & Ebbe - 23 oktober 2016 08:39

God morgon!

Här vaknar man med värk i kropp och minsta lilla led o i händer, musklerna känns som de tränat för maraton!
Tips på bra avslappning tack!!! Jag försöker slappna av men musklerna är spända som fioler .
Just nu önskar jag mig ett badkar !!! :)

Igår gjordes här inte för mycket , lilla va på badkalas o vi hade middag hemma hos mamma o pappa . På pappas önskelistan stod älgbiffar o det fick det bli . Hur va det han uttryckte ?! Snuskigt goda ? :D
Å som för det mesta när vi har en em/kväll där så blev det poker

Ena vändan va det jag som utklassade far o gubben :P

Mamma valde att ligga på soffan igår , hon kändes lite trött :/
Är inte så konstigt heller ..... Allt hon går igenom !

Jag har nu iallafall fått mina provsvar o jag ska in den 16 november o ta bort en bit av min livmodertapp :S för att undervika att få livmodercancer
Jag ser inte fram emot mina 2 sjukhusbesök som jag har framför mig men om de hjälper så .
Jag ska väll klara av det när man varit med sina föräldrar o de varit tvungna till en massa o operationer :S va har jag egentligen o gnälla över ?


Jag måste bara höra efter lite råd gällande helt annat , lille bremer :(
Det har slagit slint i hans skalle :/ o nu menar jag en hel del .
Bremer har aldrig gjort en fluga något o varit världens godaste , duktigaste ....
Nu - han pissar på mina saker, gjorde utfall mot lillans hand (hade han bitit så hade han avlivas på studs) , flög på Gizmo :O (obs , aldrig hänt att han rykt på något levande) , rök på grannens tik/ar , morrar på inget (hjärnspöken?) , skäller på oss , när han vet att det tex är husse på toa. Jagar katterna när de är inne o ska tjuvnypa , Beter sig allmänt konstigt!!!
Jag tycker det känns som något gått åt skallen på honom , han är inte längre min bremer ... jag känner snart inte igen honom!!
Vad skulle ni göra ? Han är 6 år , mastiff ...
Det som mitt förstånd säger är att ta bort honom innan något faktiskt händer o det blir någon skadad men så har man ju hjärtat :(
Den där biten med alla känslor man har för honom , vovven vi åkte ända till Gävle tågstation för att hämta hem <3
Att gå till veterinär känns inte som något då de inte kan behandla hans skalle o jag vet att okända kommer nog knappast närmare o pilla med honom nu när han är som han är än tidigare .
Klappa mm bra (va iallafall) men börja peta med honom nej nej nej där sätter han stop.
Jag vill inte utsätta honom för det heller för någonstans är han medveten att allt detta sker o skäms över det .

Mammas lille bempe!!!
KramC

Av Cicci & Ebbe - 21 oktober 2016 14:02

Fasen att man aldrig ska "lära sig" . Eller de omkring förstå hur pass allvarligt det faktiskt är!
Idag har jag legat ända tills nu kl 13.30 , va upp o slängde in frukosten i ugnen bara o fixa barnen för skola (lilla o kusinen naddis)

Förberedde en plåt kalljäst igår !

Läkare har varnat mig för o utsätta mig i stressiga miljöer , där jag vet att jag blir stressad o lika så försöka o inte tänka - jag måste hinna även om det är en dag / vecka innan . Att stressa upp mig i onödan alldeles för tidigt . Så har det varit i 2 veckor (bara för detta möte) o det slutar med att sista dagen är stressen o nervositeten maxad o man springer av o an ! Igår städade jag hela huset ! I minsta lilla vrå med trasan typ o helt plötsligt så är det öppna ytor o saker som inte ska stå inne är ute . Ni som har fibromyalgi eller problem med stress o muskler mm vet ju priset dagen efter när man ska försöka slappna av ! :/ mina händer är svullna så det gör ont o bara skriva på mobilen , huvudet värker, igår hade jag som tjurnacke av spänningar ! Nära till tårar o känslig till max o hela kroppen är öm o vill inte alls va med :( . Värsta är att jag får inte ta värktabletter nu alls eller mediciner, leverbiopsi den 26 e :S


Hur som så mötet va blandat med förtjusning att de kom o äntligen va över samtidigt som jag satt på nålar hela tiden . Dessa frågor ! Väl medveten om att hela mitt yttre skriker att jag är under press , va ska de tänka !? Alltid samma problem , torr i munnen, helt plötsligt krånglar talet .... ja ni vet hur det blir om ni har samma som en annan . Press o stress är allt annat än vän o lika så värken , de föder varann . Ekorrhjulet!! Fullt medveten att det syns att man kämpar , har iallafall jag intalat mig . Ser de ?! Svarar man rätt så det inte låter dumt ? Av nervositet är det lätt att man svamlar på snabbt o allt låter så bra i huvudet där man sitter o förbereder sitt svar men kommer ut som en padda när det är dags!

Jag kan skratta åt det lite faktiskt, åt mig själv ....
Det måste man kunna men samtidigt blir man så ledsen att man ska behöva ha dessa problem.
Känslan är att man är ett djur som tuggar fragga i vissa situationer, ett djur som är trängt, ja ni vet nog hur jag menar .
De lämnade iallafall gården med glatt uttryck o i deras bemötande kunde jag inte ta på något som skulle säga annat heller. Oroliga jag!

Värsta för mig är nog o misslyckas , att det ska bli fel ..... att falla på mållinjen !
Tyvärr sätter man sån press på sig själv. Tänk om de tyckte att jag va konstig eller tyckte att städningen va överdriven då hela huset doftar sköljmedel o doftspray . Kanske jag ansträngt mig snäppet för mycket för att de ska tycka att det är en passande miljö , kanske skulle jag låtit leksaker ligga över golven? Alltid detta tänk!

Jaja nu är detta mötet över o det är bara att vänta o se!
Den 3 november är det dags för en annan kommun o komma o då har jag samma problem igen . :P

Vist fasen möter de många familjer o förstår nog att man vill öppna dörren till ett städat hem ! (Eller)


Hur som så idag blir det inte mycket för min del. Jag har dammsugit för o hålla efter men mer än så blir det nog inte. En sväng till djuraffären o inhandla mat till ödlan o paket då lilla ska på kalas på badhuset på lördag :)
Sen ska jag försöka slappna av ! Men visst fasen är det alltid något man anser att man måste:P
KramC

Av Cicci & Ebbe - 19 oktober 2016 23:31

Dagarna fortsätter på gården med städa o fixa hos djur mm

De 2 vi fick ta hand om har börjat komma igång nu o tror faktiskt att de trivs med :)

Det har blivit lite pysslande med o ställa terrarium på olika platser i huset . Har ju liksom 10 st :D . Plantera om växter o sätta in hos de som behöver , spraya o se över de . En av de 2 stora constrictor fick vi "borsta tänderna" på . Den hade massa smuts kring munnen som ställde till o in under läppen. Fixat :) med tandborste försiktigt o vatten . Det hade blivit hårt o satt fast !

Förutom fix med reptiler så spenderade jag o gubben några timmar hemma hos mor o far , lånade tvättstugan när jag ändå tvättade åt de o skrubbade våra mattor. Hänger fint i torkrummet nu. I morgon bitti blir det dit o tvätta alla gardiner o till säng .
Måste hinna med allt på minsta lilla tid för i morgon kommer kommun , en annan än den vi bor i för o prata placering o se hur vi bor . Kommer även från en annan kommun den 3 november. Hur som så vill jag passa på o få ordning på allt för även om det är ett par månader sen jag o lilla flyttade tillbaka hit så har vi inte hunnit med o gå igenom allt o ut med saker o fixa till ..allra minst få saker på plats :)
Halva delen uppe i sovrummet är bara tapetserad där i sängdelen o andra delen som ska ha annan tapet fyller fortfarande funktion som förråd åt en massa onödigt skit.
Krävs tid vi inte haft då det varit många sjukhusvändor .
Dags att få ordning nu !
Ute ligger fortfarande leksaker, studsmatta mm kvar . Inte ens dit har vi kommit än. :P
Mycket att göra i morgon o till hjälp har vi bett bror min att komma o som tack bjuder vi på middag- älgbiffar o potatis med tillbehör :D
Det är uppskattat hos en ungkarl som inte precis prioriterar matlagning hemma heller , enklaste på marknaden :P snabbmat.

Valparna växer kring magen :P piper o lever låda :) . Selma är så duktig mamma måste jag säga . Hon lämnar de inte någon längre stund , snabbt ut o snabbt tillbaka upp .
Ska bli kul o se hur de kommer se ut . En är lik mamma iallafall.


Idag mitt i skolveckan har lilla nattgäst :) kusin sover över (naddis)
De skulle mysa med ljuset lilla har på sitt rum , spela musik o måla naglar men slutade med naglar o blink men 2 sovande i sängen:D

Dålig bild men tagen av video på rummet , för o ge er en inblick i hur det såg ut. Snurrande färger som dansar över rummet :) va ska man säga?! :P - tjejer ;)

Ne försöka möta jhonblund i morgon väntar en massa slit o jag kommer va stressad o nervös till max .

KramC

Av Cicci & Ebbe - 17 oktober 2016 11:51

Hej o hååå :)

Malmö lyser med tystnaden , vilket gör en irriterad ! Varför ringa o säga att de har 2 barn att placera hos oss o sen inte ringa mer o heller inte ringa upp? Trots medelande på tele svar....

Jaja skit samma , synd bara för jag satte mig in i dessa 2 barns tidigare liv o va de blivit utsatta för o bokade in föreläsningar för att hjälpa de på bästa sätt . Jaja föreläsningarna har jag ju nytta av ändå !
Det dumma med det hela va att jag kände för de o när man planerar för hemkomst av småbarn o det bara dör ut.... ja känslan går inte förklara ! Allt va färdigt för rum o leksaker. :(

I veckan kommer en annan kommun som tidigare haft intresse att placera barn hos oss . Då de gör hembesök så kan jag tro att de har ett barn ....
Låter illa jag vet men .. tror de har ett barn som om det vore en sak men är verkligen inte så jag menar ! Jag vill verkligen hjälpa de , öppna mitt hem o ge de ett hem , bull mamma som man är enligt Simons mamma :D Tänker inte gå in djupare på det för det borde alla fatta att de som tar sig an små barn gör det med hjärtat med ! Ja finns ju undantag men de borde inte ha barn alls !

Som ni vet ? Så tränar ju lilla fotboll med :) i hova If . Igår va det avslutning på säsongen på utespel o det delades ut priser .
Stolt lilla o stolta föräldrar :)
Applåderna ekade i huset där det hela hölls !


Igår började vi våran höststädning här på gården! Vi fixade stall o boxar , hönshus o hos kalkoner o nu börjar det huggas ved .
Idag ska fixas lösdrift o det ska städas på gården , sommar möbler , grill , leksaker mm ska in .
Samtidigt som vi städar ute o hos djur så blir det inne med . Mattor ska tvättas mm o fönster putsas .
En hel del att stå i .

KramC

Av Cicci & Ebbe - 15 oktober 2016 17:56

Hej o hå ...
Bloggen har jag visst glömt bort helt :D

Hade hemma bilen på prov

Helt underbar bil på alla sätt o vis men FAKTISKT lite för stor för min smak . För "bred" , maffig ...
Eller ja för mig smak va la o ta i men den får nog bli när jag är van att sitta på andra sidan o inte tycker att jag har noll koll på andra kanten :)


Veckorna rullar på !
Idag hade lilla skola , ja även om det är lördag

De har ledig måndag ! Idag hade de öppen skola för alla föräldrar . Självklart va vi där o lyssnade på när de sjöng o fick va med o se lektioner. Gubben va med på morgonen en sväng när jag va hemma hos mina päron o satte igång en köttgryta . Va ju dags för middag där idag igen :) , sen va vi tillbaka 30 min innan de slutade.

I veckan kom också smakboxen

Va faktiskt lite allt möjligt i o jag gillade den . Faktiskt så möe så jag ska prenumerera på den o få hem boxen varannan månad.

Slänger in en bild på rosett för o avbryta o börja på nytt ...
Idag vallade Selma, 3 små söta valpar har vi nu där uppe :D
2 ska säljas o den ene som är enda hanen ska moon ha . "Grannen" rakt över , han som har Gizmo.

KramC

Av Cicci & Ebbe - 11 oktober 2016 22:32

God kväll ...

Måste börja med o säga att hektiska veckan är i full gång ! I morgon är den enda (osäkert än) dag denna vecka vi INTE har något måste o göra . Blir kanske att hämta hem mamma från sjukhuset men blir det hemgång blir det ditgång i övermorgon igen för cellgifter..... alltid en baksida med det positiva , detta åkande sol blir .
Fast å andra sidan så i morgon vill jag nog ut o åka ändå en del . Då ska vi få hem på prov

Lånad bild från Google men min nu mera drömbil :) Kia sportage Gt , den med allt !
Mitt lämp är beställt o jag ska känna på denna bil i några dagar för detta kära ni blir den bil jag sen kommer ha . Kommer alltså bli min bil den dagen jag har lappen :D (om jag lyckas ta den) . Fast vem vill misslyckas när en goding som denna står vid mål linjen ?!!! Inte jag!!! Jag ska plugga o köra som attan :) . Längtar tills jag får sätta mig bakom ratten o känna på den i morgon ! Ja det blir ju själklart på våran väg haha ... kanske ;) . Glädje !

Idag har vi åter igen Simon som nu varit hemma (? Man kan undra ) i hela 2 dagar o hit igen .
Första han vill är ha omelett men den hann vi inte med idag . Ligger omplåstrad på armen , va till BVC idag :P graviiiiiiiiid !!!!! Inte !!! Hahaha , ne jag va o tog ur p-stavarna o satte dit ny. Fick höra historier om att det skulle kännas o va Fastväxta mm , göra ont med o va riktigt jobbiga o få ut . Jag undrade när något av det jag fått beskrivet för mig skulle ske /kännas men vet ni vad ? Jag kände INGET! Hon fick skära upp 2 snitt men fick ut de ganska snabbt efter lite karvande. :P
Sen vankades det skytte med ..... Allt på löpande band .

I morse började dagen med träning på gymmet :) . Underbart o pumpa ut sig rejält så kroppen vaknar till liv ;) ska försöka gå ner 2 kg per vecka . Skam den som ger sig . Ne då jag har inte kommit igång med att ut o springa de 2 dagarna jag tänkt än heller men ska allt komma på ett sätt att komma igång också med det.

Har inte gett upp mitt mål om vakt utbildningen !!!

Dessa dagar sen i fredags har varit riktigt långa o nervösa . Hur det blir med barnen ! Jag kan ju tycka att om de ringer o erbjuder oss de (kan man säga så?) Så borde de ju också placera de här då vi tackade ja till att ta emot de ? Våra papper på familjehemsutredningen är skickade o det va allt de ville ha , att vi är godkända ..... men denna tystnaden !
När .... får man nästa livstecken ?

KramC

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards