bonnaliv

Alla inlägg den 11 september 2016

Av Cicci & Ebbe - 11 september 2016 10:56

Go morgon.
Idag har vi varit ute o fångat in en skärrad emriki som va på fel sida staketet. Han är så otroligt vacker den grabben nu . Dags att ta lite nya bilder o det är ögongodis o se honom visa upp sig!


Vi är på jakt efter kalkoner o äntligen fått svar. Blir det som vi vill så kommer vi hem i nästa vecka med 4 brons o 2 svarta .
Tanken är ju att försöka få en tupp o resten hönor så vi kan föda upp inte bara till o sälja ett par utan också till mat . (Usch på mig va ?) Vet att många anser det va fel men så har väll våra förfäder överlevt i alla tider !
Jag har läst mig till att hanarna ska va mer rödblå uppe i huvudet , vårtigheten grövre / större o att hönorna har mer fjädrar upp på halsen än tuppar . Nu gäller det bara att vi får välja ut våra kycklingar själva då :P
Någon som har mer tips på hur man ser skillnad ? De är 4 veckor gamla . Läst att redan vid 3 veckors ålder så kan hanarna börja spela .

Är ju en lånad bild från Google men tycker den är så fin att jag måste lägga upp den:)

Har inte kommit igång med ridningen än... jag hade hoppats på att anki skulle va mer på hon med så vi kunde planera . :/
Jag skulle ju kunna ta på lilla grannens barnbarns väst o ta med henne men känns säkrare att vi är 2 som kan hjälpas åt . De har bara ridit med ut 1 gång innan . Kanske är jag som är för kinkig men jag vill hellre va på säkra sidan när liten ska med i början , de lär ju sig allt eftersom sen o då kan vi sticka iväg ensamma.....
Det har jag drömt om sen vi flyttade hit , den dagen :D

Letar bilder att piffa upp inlägget med men inser att jag nog varit lite dålig med att ta kort det sista :S

Ne om man skulle ta o göra ett ryck med o städa lite ?! Blir galen på allt som ligger o allt som står som ska slängas .... hinner inte med , kan man önska sig flera timmar extra om dygnet av jultomten?

KramC

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards