bonnaliv

Alla inlägg den 2 maj 2013

Av Cicci & Ebbe - 2 maj 2013 22:54

Belgisk jättekanin eller Belgisk jätte är världens största kaninras. Den kan väga över 10 kg men idealvikten ligger vid 7-9 kilo.

Rasen skall ha stora köttiga öron som är minst 16 cm långa helst längre. Den skall ha kraftiga framben och en rektangulär kropp. Hanen skall ha ett rundare ansikte med fylliga kinder medan honan skall ha ett avsmalnande spetsigt ansikte (sett från sidan). Belgisk jätte finns i flera olika färgvarianter så som: Svart, Gul, Viltgrå, Albino, Viltsvart, Järngrå, Blå, Viltblå, Blågrå, Harfärg (roströd) samt Chinchilla. Sistnämnda är ej godkänd för utställning utomlands.

Belgisk jätte kräver stora utrymmen där den har möjlighet att stå upprätt. Om de inte har tillräckligt högt så kan deras öron vika sig. Under uppväxten kräver den ett kraftigt foder för att kunna utvecklas samt ett stort utrymme för att kunna röra på sig och bygga upp den mängd muskelmassa som skelettet kräver. Uppgifter om att den Belgiska jätten inte skall röra sig för mycket för att inte tappa för mycket i vikt under uppväxten är alltså felaktiga!

Det är likaså viktigt att Jätten har en lagom temperatur i sin bostad. Kyla påverkar tillväxten av hela kaninen då den använder de stora öronen som termostat. Kyls öronen ner för mycket hämmar detta både kaninens och öronens tillväxt. Plusgrader är att rekommendera under hela första året. När den är färdigvuxen står den lätt emot hård kyla och kan mycket väl bo utomhus året om.

Belgisk jätte är en kaninras som blir väldigt lätt tam. Många beskriver dem som en hund och de är mycket välvilliga mot människan. Vägen till Jättens hjärta går genom magen. Den vanligaste färgen är viltgrå.

Av Cicci & Ebbe - 2 maj 2013 22:11

Joo jag ska bli mamma :)
Till en belgisk jätte :D

Här kan vi snacka stora skutter ;)

Bra namn på en svart hona?
KramC

Av Cicci & Ebbe - 2 maj 2013 21:34

Dagen kommen!!
Jaha ... Idag började arbetstränaren arbeta då :) .
Började med en fika sen blev det mocka o klippning av crème :P ( ja bilden är mitt konstverk ) men jag orkade bara halva eller hann rättare sagt så fick syrran o denne andre ta över det på andra sidan . Idag kom klippmaskinen :P men jag vet inte va jag ska tycka för över 4000 o efter en halv häst krångla o inte ta :O hmm... Innebar flera min pill o skruvning , rengöring mm :S ( än är crème inte klar hahaha) det får syrran ta i morgon . Fick ryktväskorna med bostar idag , det va visst beställt från USA både maskin o de .. Slutade på st pris på över 700 o det visade sig att jag beställt 6 st o 4 av de är på väg med senare leverans i veckan då de beställda varorna i just de färgerna inte va inne på lager .

Hann inväg en sväng idag o handla lite nya kläder :D ( bilder kommer ) . sen va det hem så shopping va tidigt i morse när vi lämnat lilla på dagis .

Idag har iallafall gubben o lilla hunnit med en massa :) . Han har kört upp landet mer o sen planterade de potatisarna o de som jag hade förplanterat innan :) Hoppas på massa gott :D
Sen blev det begravning , Balo :(
Tyckte lilla va riktigt duktig !
Allt har liksom gått i ett idag men mötet blev inte av då hon från arbetsförmedlingen va sjuk. :/ jaja... Ingen skada skedd? Arbetet flyter på ändå .
Ikväll va Det avslut på Pingstkyrkan .. Lilla o Tobbe va där o jag tog med mig Anki till lady för lite klippning , klippte klorna men sen kom problemet .. Hon har fått några tover :( som vi försökte reda ut o klippa men jag gav upp då jag råkade klippa henne i skinnet :( . Världens ångest , inte djupt men ändå :( inte så illa så hon börja blöda iallafall. Stackars söta lilla liv :( inte nog med att mist sin vän så ska jag komma o bråka med henne :S .

Nu är vi framme till något.. Vill inte låta lady va ensam så vi sa att lilla skulle få en ny så vi kikade på blocket. Lilla ville INTE HA en som likna Balo va hennes egna ord utan en svart eller en vit skulle det va . Ja det slutade med helt annat än va jag trodde som ni kan se på bilden :) o namnet hon valde va - balonie !!! Ne inte alls likt ;)
Så i morgon rullar vi till Örebro för att hämta hem honom .

Idag blev vi ytterligare en mindre i familjen :( en av ankorna ... Den minsta kvacka vidare :( . Den som va så söt !! Ja det är väll inte så konstigt kanske , kunde se väl hemma att den verkade svagare än de andra :/ , kanske redan innan inte mådde så bra. Hoppas fasen Ingen mer av de ger upp !!
Letar på nätet bra info för att ge de så bra som möjligt . Där vi köpte de va de packade som sillar i sina lådor :( o jag önskad att vi kunnat köpa de alla så de fick sträcka på sig men tyvärr .. Så funkar det inte heller .

Nu är det kväll , gubben har lagt Sig med en huvudverk så jävlig så han spydde .. Migrän?
Tycker synd om honom om han har lika ont i morgon när vi ska åka :S . Håll tummarna med mig !! Han har vräkt i sig 4 Alvedon o treo ganska nära inpå innan han la sig :/. INTE BRA!

Än inga föl ... De leker där ute o casper visade i dag ett STORT intresse av Pippi men Pippi där emot gillade inte att bli uppvaktad av en ung spillevink !! Helsike de små börjar bli stora nu. Det går fort.
Pippi va idag i stallet värdens kelgris :) underbara...

Hmm.... Ja detta är nog dagen i stora drag :)
I morgon är det ut på vägarna , Örebro kanske betyder - ännu mera shopping :P vem vet !?
Mormor ska åka med!

Konstigt att bloglovin inte uppdaterar :O

Kram C
God natt

Av Cicci & Ebbe - 2 maj 2013 15:57

-mamma han finns långt långt långt in i mitt hjärta!!!

Idag har vi begravt vår ÄLSKADE Balo :(
Lilla valde en docka som skulle få följa med honom i evig vila , så han inte skulle känna sig ensam i lådan i mörkret . En mjuk o go!
Klappade honom o sa det tre magiska orden , plockade blommor o la hos honom med o blommor , stenar att lägga på. Hon fällde inte en tår men jag fick hålla de hårt :P . Tårfyllda ögon men så stark o bara 4 år.

KramC

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Ovido - Quiz & Flashcards