bonnaliv

Direktlänk till inlägg 17 februari 2013

Fel eller rätt?

Av Cicci & Ebbe - 17 februari 2013 09:17


Företagaren Roy Andersson erbjöd Findus den symboliska summan 10 000 kronor.
Roy, 54, vill skänka skandallasagnen till fattiga
Findus: Hästköttet ska bli biogas
Igår 20:05 Företagaren Roy Gustafsson, 54, i Sävsjö gick i taket när han fick veta att Findus skandallasagne skulle brännas upp.
Istället la han ett bud på lasagnen för att skänka maten till fattiga.
? Det är väldigt upprörande att man ska slänga riktig mat. När det finns sådana som har behov och inte har någon mat, säger han till Aftonbladet.
annons:

Han erbjöd den ?symboliska summan? 10 000 kronor för hästköttslasagnen.
Om matproducenten hade gått med på köpet skulle Roy tänkt skänka maten till välgörenhetsorganisationer.
? När man var liten sa mor och far när man inte åt upp att ?tänk på barnen i Afrika?. Tyvärr gäller inte det längre, utan man måste tänka på sina medmänniskor här i Sverige.
?Samhället illa ute?
Själv skulle han kunna tänka sig att äta hästkött, dock inte den egna shetlandsponnyn.
? Den som har behov av mat äter gärna häst eller vad som helst för att få i sig mat. Det är ett grundläggande behov och folk är tacksamma över att få mat.
Findus svarade på hans bud och tackade nej.
Frysjätten skrev att de med hänvisning till livsmedelslagstiftning och konsumentsäkerhet inte får sälja vidare återkallad mat.
? Deras brev är svårt att argumentera emot. Men det är väldigt upprörande att man ska slänga riktig mat när det finns sådana som har behov av den. Kontentan i det hela är att om man inte säljer mat som man har är samhället väldigt illa ute, säger Roy Gustafsson.
Blir biogas
Resterande förpackningar skandallasagne ska blir till biogas.
Är inte det en bra grej, tycker du?
? Jo, det är väl bra. Men om det finns behov av människor eller djur som behöver mat då prioriterar jag dem före att man ska puttra runt i en buss.


Kopierat från Aftonbladet ....
Hur reagerar ni när ni läser detta ?

Jag för MIN åsikt i detta nu- ja varför inte? Tanken är god .... Många svälter o skulle leva gott en stund med mat . Häst eller inte... Mat är mat .
Hur illa är det inte att elda upp istället ? För många är det en frågan om överlevnad.
KramC

 
 
marianne

marianne

17 februari 2013 11:07

Det slängs alldeles för mycket mat som är fullt tjänlig som föda, varför inte bara dela ut kartongerna med lasangen till de som ingen har? Återkallat eller ej, det är ju inget fel på den.

Eftersom du e så himla envis att Ava ska få nåt så kan jag direkt säga att det är ingenting hon direkt behöver, täcken har jag så det räcker och blir över, ett grimskaft kanske? ;)eller möjligen ett dressyrshabrak...ett grönt :) om du nu absolut måste...knasboll där ;)

Det är härligt med vinter, men håller med, nu väntar vi in våren med ljus och värme :)

Pippi ooch Jhon har nog snart gjort upp vem som ska äta var, antar att damen i fråga vinner den kampen ;)

sv: jag har inga åsikter om hur andra lever eller har det, det blev lite otydligt bara i inlägget om sparandet, så jag ville klargöra att det bara var en liknelse jag gjorde, inget taget ur mitt liv :)

http://marresmams.blogg.se

Cicci & Ebbe

17 februari 2013 11:31

Ja du har fått vänta i evigheter nu pga det ena o det andra som alltid händer här :/ så Aaa något ska du o ava få extra som ursäkt :P

Precis ... Ge maten åt de som behöver :)
KramC

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cicci & Ebbe - 17 maj 2017 01:50

Å nej Varför sova bort livet? ;) här är man vaken o kl börjar gå mot 02 . Har inte varit så flitig på bloggen som jag hade velat , tyvärr. Vet inte va som finns o skriva som vanligt när jag väl ska till o få ner några ord heller :P Kan ju ...

Av Cicci & Ebbe - 9 maj 2017 21:43

Hej o hå.... Vår vardag är under prov då gubben har nytt jobb , skift . Det är mycket att anpassa o tänka på när man bor så här o speciellt då jag fortfarande inte tagit tag i mitt körkort :S Han ska vänja sig med tiderna o vi ska få allt att p...

Av Cicci & Ebbe - 8 maj 2017 08:19

Dagarna drar förbi .... Har inte haft en tanke på bloggen när orken funnits att sätta sig o skriva lite :/ . Emriki får sin medicin 5 dagar o 10 dagar . Han tar det så snällt , lunkar fram . Uppenbart är att något skrämmer honom i hagen då han ...

Av Cicci & Ebbe - 3 maj 2017 23:52

Jaha bloggen va som bortglömd mitt upp i allt ruvande mm :P Ne men allvarligt! Detta kan inte hända igen , att någon ger sig på våra djur?! Skulle ju inte va första gången o nog heller inte sista i detta sjuka samhälle men nu får det väll ändå ...

Av Cicci & Ebbe - 24 april 2017 14:48

God dag!!! Denna dag va planerad så gott som in i det minsta o vi stod bara o väntade på att kl skulle bli 17'00 . Hem kommer lillan från skolan o hade börjat räkna ner . Nere i byn ska en affär stänga o idag skulle de köra - Fyll 2 pappkassar ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Som hästägare ... Va är för dig viktigast
 Prestation ( tävling o resultat)
 Stam ( man måste rida "högt")
 Relation o samspel
 Vadå? Jag har bara häst för att ha!?

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Paduan hönsen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken ( lämna ett avstamp)


Skapa flashcards